«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пальчики оближеш: найсмачніший рецепт варення з черешні

Схід славиться своїми солодощами: у багатьох казках та історіях описують велику кількість десертів, якими султани пригощають своїх гостей. На Сході варення готують практично з усіх фруктів, ягід і овочів. Українські господині теж славляться своїм талантом готувати щось смачненьке. Ми пропонуємо вам рецепт черешневого варення з волоськими горіхами. Виходить неймовірно смачно і красиво. 

Варення з білої черешні з волоськими горіхами

Інгредієнти:

Біла черешня — 2 кг

Цукор — 1,6 кг

Очищені волоські горіхи — 200 г

спеції за смаком (кориця, кардамон, бадьян, імбир і т. д.)

Спосіб приготування:

У перебраній черешні видаліть плодоніжки. За допомогою спеціального пристосування або шпильки для волосся, як робили це ще наші бабусі, з кожної ягоди вийміть кісточку.

Наріжте волоські горіхи шматочками розміром приблизно з черешневий кісточку. Вставити в кожну ягідку замість кісточки шматочок волоського горіха.

Підготовлені ягоди кладіть в миску. Коли вся черешня готова, засипте ягоди цукром і залиште на кілька годин.

Черешня має дати досить багато соку – стільки, щоб сік повністю закрив плоди. Якщо соку мало, рівномірно збризніть вміст тазу 100-150 мл води.

Перемішувати черешню з цукром краще не треба, іноді можна тільки злегка похитувати миску або прокручувати.

Щоб горіхи не вивалилися і черешня цілої була.

Потім поставте миску з черешнею на середній вогонь і доведіть до кипіння. Злегка зменшіть вогонь і варіть 15 хв. Прокрутіть таз і зніміть з вогню, повністю остудіть.

Проробіть цю процедуру (довести до кипіння, прокрутити, зняти з вогню, повністю остудити) ще два рази, щоб в загальній складності варення варилося 45 хвилин три рази по 15 хвилин.

Коли варення в третій раз повністю охололо, потрібно перевірити, чи готове воно. Капніть краплю на блюдце і розділіть її ложкою.

Якщо крапля не стечется з двох частин назад в одну, отже, варення готове.

Якщо ні, варіть ще раз по тій же схемі.

Варення розлийте по підготовленим банкам, закрийте кришками.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі