Пиріг із малиною: рецепт літнього десерту
Малина - одне з найулюбленіших літніх ласощів для багатьох із нас. І не даремно, адже вона не тільки смачна, але і надзвичайно корисна ягода. Її цілющі властивості широко відомі і застосовуються в медичних, косметичних і, зрозуміло, кулінарних цілях.
Традиційно малину використовують для приготування ароматних і смачних десертів, у тому числі пирогів і тортів.
Простий пиріг із малиною - інгредієнти:
для тіста:
200 г борошна,
100 г вершкового масла,
1 яйце,
1 сл. ложка цукру,
ваніль,
щіпка солі,
для начинки:
300 г малини,
300 г жирного сиру,
2 яйця,
1 ч. ложка крохмалю,
2 ст. ложки цукрової пудри,
ваніль.
Пиріг із малиною - рецепт покроковий:
Розітри яйце, цукор, сіль, ваніль, з'єднай з м'яким маслом і борошном. З
аміси тісто. За консистенцією воно має вийти м'яким.
Приготуй начинку. Для цього сир перетри через ситечко.
Потім до сиру додай яйця, крохмаль, половину цукрової пудри, ваніль і добре перемішай до однорідної маси.
У змащену маслом форму виклади тісто у вигляді коржа і постав у розігріту до 180-200°С духовку на 20 хвилин.
Дістань корж, зверху поклади сирну начинку і знову постав у духовку, тепер вже на верхню решітку, щоб начинка запеклася, а корж не пригорів.
Випікай при 150°С 15 хвилин.
Дістань пиріг, по верху розклади ягоди малини і посип залишками цукрової пудри.
За рецептом пиріг із малиною в духовці має пектися ще 5-7 хвилин, щоб ягоди схопилися жаром.
Готовий пиріг із малиною залиш охолонути і подавай до чаю.