Пишний омлет як в дитячому садочку
Чи пам’ятаєш ти омлети, які подавали в дитячому садку? Пишні такі, пористі, з рум’яною скоринкою. Почнемо з того, що в омлет ні борошно, ні тим більше соду додавати не потрібно, успіх страви в правильному співвідношенні молока і яєць (50 мл молока на 1 яйце). Чим більше порція, тим щільнішим вийде омлет.
ІНГРЕДІЄНТИ
10 яєць
0,5 л молока
1 ч. л. солі
1 ст. л. вершкового масла (для змащування форми)
60 г вершкового масла
ПРИГОТУВАННЯ
У глибоку миску влийте молоко. Додайте сіль і яйця. Збивати масу не потрібно, лише добре розмішати. Форму з високими бортиками змастіть маслом і вилийте туди яєчну суміш. Ємність повинна бути заповнена не більше ніж на 2/3.
Покладіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин. Перші 20 хвилин ні в якому разі не відкривайте дверцята духовки! На готовий омлет викладіть підготовлений шматочок вершкового масла, а потім наріжте омлет на порції.
Якщо готовий омлет злегка впав, не засмучуйтеся, адже температура в звичайній духовці не завжди буває рівномірною.
До речі, ось ще один секрет: в дитсадівських столових омлет також опадає, просто за рахунок великих обсягів і віртуозної нарізки кухарям вдається приховати цей факт!