Присканці – традиційна смачна і проста українська страва до Яблучного Спасу
Це зовсім не пиріжки, але й не оладки. Це коржики розміром 5-6 сантиметрів завтовшки, добре пропечені, политі маслом, сметаною, медом, варенням чи посипані цукровою пудрою. Смачні та ніжні. Пропонуємо вам рецепт українських присканців з яблуками.
Інгредієнти:
Борошно — 2 стакани
Молоко — 300 мл
Дріжжі сухі — 1 ч.л.
Ванільний цукор — 1 ч.л.
Цукрова пудра — 2 ст.л.
Кориця — за смаком
Яйця — 1 шт
Сіль — 1/2 ч.л.
Яблука — 3 шт
Олія — 200 мл
Приготування:
Підігрійте молоко і додайте дріжжі та ванільний цукор. Додайте цукрову пудру з корицею.
Залиште хвилин на 10, до підняття шапочки.
В опару просійте борошно, додайте яйце та сіль. Замісіть тісто. Накрийте та приберіть на 1 годину в тепле місце.
Вімийте та очистіть яблука. Наріжте кубиками, розміром 1 на 1 сантиметр. Додайте яблука до тіста і залиште ще раз на 1 годину.
На розігріту з олією сковорідку викладайте ложкою тісто. Присканці готуються хвилини по 2 з кожного боку.
Викладіть присканці на паперові рушники для того щоб прибрати зайвий жир.
Як подавати:
Подавайте до столу гарячими з улюбленим топінгом – фруктовим соусом, медом чи сметаною. Можна притрусити цукровою пудрою.