Рецепт для пікніка: як приготувати смачний домашній кетчуп
Дехто з нас життя собі не уявляють без цього ароматного томатного соусу. Приготуйте його вдома – і вам вже ніколи не захочеться купувати кетчуп в магазині!
Домашній кетчуп
Складові:
1 солодка цибулина
2 стебла селери
2 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. меленого порошку чилі
1 ч. л. солодкої паприки
1/4 ч. л. меленого імбиру
1,5 ч. л. подрібненого часнику
1 ч.л. італійських трав
1 кг стиглих помідорів
200 мл холодної води
1/3 склянки яблучного оцту
30 г коричневого цукру
сіль
Рецепт приготування: Лук і селеру порубати на великі шматки. Складіть у велику каструлю, додайте олію, чилі, паприку, часник і трави. Ретельно перемішайте. Томіть на повільному вогні близько 15 хвилин. Помідори очистіть від шкірки, довільно наріжте і додайте в каструлю разом з водою. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.
Тушкуйте близько 30 хвилин, поки рідина не випарується. Посоліть за смаком. За допомогою блендера перетворіть суміш на однорідне ніжне пюре.
Процідіть його через дрібне сито. Влийте пюре в чисту каструлю, додайте оцет і цукор. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до повільного. Готуйте близько 40 хвилин, поки суміш не загусне.
Розлийте по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Такий кетчуп можна зберігати до півроку. Смачного!