«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Рецепт для пікніка: як приготувати смачний домашній кетчуп

Дехто з нас життя собі не уявляють без цього ароматного томатного соусу. Приготуйте його вдома – і вам вже ніколи не захочеться купувати кетчуп в магазині!

Домашній кетчуп

Складові:

1 солодка цибулина

2 стебла селери

2 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. меленого порошку чилі

1 ч. л. солодкої паприки

1/4 ч. л. меленого імбиру

1,5 ч. л. подрібненого часнику

1 ч.л. італійських трав

1 кг стиглих помідорів

200 мл холодної води

1/3 склянки яблучного оцту

30 г коричневого цукру

сіль

Рецепт приготування: Лук і селеру порубати на великі шматки. Складіть у велику каструлю, додайте олію, чилі, паприку, часник і трави. Ретельно перемішайте. Томіть на повільному вогні близько 15 хвилин. Помідори очистіть від шкірки, довільно наріжте і додайте в каструлю разом з водою. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.

Тушкуйте близько 30 хвилин, поки рідина не випарується. Посоліть за смаком. За допомогою блендера перетворіть суміш на однорідне ніжне пюре.

Процідіть його через дрібне сито. Влийте пюре в чисту каструлю, додайте оцет і цукор. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до повільного. Готуйте близько 40 хвилин, поки суміш не загусне.

Розлийте по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Такий кетчуп можна зберігати до півроку. Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі