Рецепти варення з черешні: комбінуємо з фруктами і ягодами
Рецепти варення з черешні на зиму від tochka.net стануть тобі в нагодів сезон цієї смачної літньої ягоди
Щоб запашні й різноманітні дари літа могли порадувати тебе і взимку, запиши собі рецепти варення з черешні в поєднанні з іншими ягодами і фруктами: з вишнею, полуницею, яблуком.
Це смачно, незвично і дуже по-літньому.
Рецепти варення з черешні - черешня з полуницею
У цьому варенні з черешні без кісточок приємний черешневий смак добре поєднується з полуничною ніжністю та ароматом.
Інгредієнти: 1 кг черешні, 500 г полуниці, 700 г цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Приготування: Ягоди помий і очисти від кісточок і хвостиків. Виклади черешню і полуницю в емальований посуд. Засип ягоди цукром і дай трохи постояти, щоб виділився сік. Постав посуд на невеликий вогонь і доведи до кипіння. Зніми з вогню і залиш варення на 3 години. Повтори процедуру ще двічі. На третій раз додай лимонну кислоту, доведи до кипіння і розлий гаряче варення з черешні і полуниці по стерилізованих банках. Закатай банки кришками, переверни догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Рецепти варення з черешні - черешня з вишнею
Комбіноване асорті в банках порадує несподіваним смаком і різноманітною консистенцією. А приготування варення із черешні з кісточками надасть десерту характерного аромату.
Інгредієнти: 1,5 кг черешні, 1,5 кг вишні, 100-120 г меду.
Приготування: Усі ягоди помий і обсуши. Половину ягід уклади в стерилізовані банки. Другу половину ягід очисти від кісточок, помісти в емальований посуд і додай мед. Постав посуд на повільний вогонь, доведи до кипіння і вари до готовності приблизно 30 хвилин. Остуди ягідну масу і залий нею ягоди в банках. Постав банки з варенням стерилізуватися на водяній бані протягом 30 хвилин. Закатай банки кришками, переверни догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Варення з черешні - рецепт черешні з яблуком і цитрусом
Спробуй ароматне насичене смачне черешневе варення з яблуками і апельсинами.
Інгредієнти: 1 кг черешні, 200 г яблук, 500 г апельсинів, 1 кг цукру.
Приготування: Усі плоди гарненько помий і обсуши. Черешню очисти від кісточок. З апельсинів зніми цедру і вичави сік. Яблука очисти від серцевин і шкірки і натри на дрібній тертці. У емальований посуд виклади черешню, яблучне пюре, апельсиновий сік і цедру, засип цукром. Постав фруктову масу на маленький вогонь і, постійно помішуючи, доведи до кипіння. Вари, знімаючи пінку, доти, поки цукор повністю не розчиниться. Потім збільш вогонь і вари ще приблизно 5 хвилин. Гаряче варення розлий по підготовлених банках, закатай, переверни догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.