Сезон шашлику: три рецепти експрес-маринадів від Олексія Душки
На цьому тижні на українців чекає чотири вихідних дня, а це відмінний привід провести час з рідними або друзями на природі і влаштувати барбекю. Ведучий каналу "1+1" і фуд-експерт Олексій Душка поділився з tochka.net трьома рецептами експрес-маринадів для шашлику, які всього за кілька годин зроблять м'ясо соковитим і готовим для приготування на багатті.
ІМБИРНИЙ МАРИНАД
Час приготування: мінімум 1 годину
М'ясо: свинина, яловичина, телятина, курка
Інгредієнти: 50-60 грамів тонко нарізаного або натертого імбиру;
1 лимон (нарізаний тонкими кільцями);
2 цибулини;
половинка перцю чилі;
6-8 зубчиків подрібненого часнику;
100 мл соєвого соусу;
2 ст. л. соняшникової олії.
ТОМАТНИЙ МАРИНАД
Час приготування: мінімум 2 години
М'ясо: яловичина, телятина, курка.
Інгредієнти: 1 стакан томатного соку;
1 ч. л. сушеного гострого перцю;
2 цибулини (подрібнені в блендері або терті на тертці);
3-5 зубчиків подрібненого часнику.
МАРИНАД НА ОСНОВІ КІВИ
Час приготування: мінімум 30 хвилин
ВАЖЛИВО: не тримайте м'ясо в маринаді з ківі більше двох годин. Інакше кислота, яка міститься в цих екзотичних фруктах, повністю зруйнує білок, і шматочки м'яса втратять свою волокнисту структуру.
М'ясо: свинина
Інгредієнти: 3-5 штук ківі (подрібнити до стану пюре або натерти на тертці);
50 мл червоного вина;
2 цибулини;
сіль і спеції за смаком.