«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Сезон шашлику: три рецепти експрес-маринадів від Олексія Душки

На цьому тижні на українців чекає чотири вихідних дня, а це відмінний привід провести час з рідними або друзями на природі і влаштувати барбекю. Ведучий каналу "1+1" і фуд-експерт Олексій Душка поділився з tochka.net трьома рецептами експрес-маринадів для шашлику, які всього за кілька годин зроблять м'ясо соковитим і готовим для приготування на багатті.

ІМБИРНИЙ МАРИНАД

Час приготування: мінімум 1 годину

М'ясо: свинина, яловичина, телятина, курка

Інгредієнти: 50-60 грамів тонко нарізаного або натертого імбиру;

1 лимон (нарізаний тонкими кільцями);

2 цибулини;

половинка перцю чилі;

6-8 зубчиків подрібненого часнику;

100 мл соєвого соусу;

2 ст. л. соняшникової олії.

ТОМАТНИЙ МАРИНАД

Час приготування: мінімум 2 години

М'ясо: яловичина, телятина, курка.

Інгредієнти: 1 стакан томатного соку;

1 ч. л. сушеного гострого перцю;

2 цибулини (подрібнені в блендері або терті на тертці);

3-5 зубчиків подрібненого часнику.

МАРИНАД НА ОСНОВІ КІВИ

Час приготування: мінімум 30 хвилин

ВАЖЛИВО: не тримайте м'ясо в маринаді з ківі більше двох годин. Інакше кислота, яка міститься в цих екзотичних фруктах, повністю зруйнує білок, і шматочки м'яса втратять свою волокнисту структуру.

М'ясо: свинина

Інгредієнти: 3-5 штук ківі (подрібнити до стану пюре або натерти на тертці);

50 мл червоного вина;

2 цибулини;

сіль і спеції за смаком.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі