Швидкий пиріг з вишнею на кефірі
Вишня має неповторний соковитий і злегка терпкий смак, тому її використовують в різноманітних десертах. Ми пропонуємо Вам чудовий рецепт пирога, готувати який абсолютно нескладно. Головне – бажання порадувати близьких і себе цією чудовою смакотою.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:
2 яйця
1/2 ч. л. солі
1 ст. кефір або 2 ст. натурального йогурту
100 г масла
1 ч. л. розпушувача
250 г борошна (тісто має бути як густа сметана)
100 г цукру
трохи ваніліну
ІНГРЕДІЄНТИ для начинки:
400 г вишень
цукор
ПРИГОТУВАННЯ:
Збийте розм’якшене масло з цукром, додайте яйце, кефір, борошно, ванілін і розпушувач.
Вилийте тісто в змащену маслом форму (20х30 см). Викладіть зверху ягоди і посипйте їх трохи цукром. Випікайте 30-40 хв при 180°C.
Дайте охолонути пирогу в формі. Прикрасьте пиріг збитими вершками. В результаті у страви буде вершковий смак і красивий колір. Можна додати замість вишні чорну смородину, обліпиху, журавлину, сливи, абрикоси. Не бійтеся експериментувати. Тоді у Вас вийде свій фірмовий рецепт.