ТОП-3 оригінальних способи приготувати кукурудзу
Сезон соковитої цукрової кукурудзи в самому розпалі. Вона є джерелом вітамінів групи В, Е, Н (біотин), а також містить такі мікроелементи як кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод і багато інших. Відварені качани хоч і є одним з улюблених літніх ласощів, але таким способом приготування нікого не здивуєш. Ведучий каналу 1+1 Олексій Душка поділився трьома оригінальними рецептами, які стали його улюбленими.
Запечена кукурудза з бринзою і базиліком
Складові:
Кукурудза - 4 шт.
Топлене або вершкове масло
Бринза - 70 г
Сухий мелений базилік - 1 ст.л
Подрібнений свіжий базилік - 1 ст.л
Часник - 2 зубчики
Сіль за смаком
Зелену цибулю або свіжі трави
Як готувати:
Очистіть кукурудзу від листя, промийте і висушіть. Змастіть кожен качан вершковим маслом і сіллю. Зверху натріть сухим базиліком і подрібненим часником. Загорніть кожен качан кукурудзи в кілька шарів пергаментного паперу або фольги. Далі можна відправляти кукурудзу в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Під час запікання кілька разів потрібно перевернути качани. Якщо зерна стали рум'яними і м'якими, кукурудзу можна діставати. Розгорніть фольгу і посипте качани подрібненою бринзою. Тепер можна знову загорнути кукурудзу і поставити ще на три хвилини в духовку, щоб сир розплавився. Посипте кожен качан дрібно нарізаною зеленню і подавайте на стіл!
Гриль-кукурудза з часником і зеленою цибулею
Складові:
Кукурудза - 8 шт.
Натертий часник - 2 зубчики
Оливкова олія - 4 ст.л
Зелена цибуля - ½ пучка
Сіль / перець - за смаком
Як готувати:
Для початку потрібно натерти кукурудзу подрібненим часником і сіллю. Загорнути у фольгу в один шар і запікати до готовності в режимі гриль або при максимальній температурі. Далі розгорніть фольгу, змастіть кожен качан оливковою олією і запікайте на грилі у відкритому вигляді до золотистого кольору. Посипте зеленою цибулею або зеленню і насолоджуйтеся!
Запечена кукурудза в гострому олії
Складові:
Кукурудза з бадиллям - 6 шт.
Вершкове масло - 4 ст.л
Рослинна олія за смаком
Чилі-мелений - ½ ч.л.
Кайенскийперець - щіпка
Цукор - ¼ ч.л.
Сіль ½ ч.л.
Кінза подрібнена - 2 ст.л
Як готувати:
Розігрійте гриль або мангал. Видаліть з кукурудзи волокна і листя. Промийте кукурудзу і просушіть рушником, а потім знову загорніть в листя. У невеликій мисці змішайте м'яке вершкове масло, перець, цукор, сіль і подрібнену кінзу. Змастіть решітку маслом і викладіть качани кукурудзи. Запікайте, періодично перевертаючи, протягом 20 хвилин. Зніміть листя і змастіть качани гострим маслом.
Подавайте, обов'язково, гарячими! Смачного!