Торт на сковороді! Ніякої духової печі і розкочування коржів
Духовку включати не доведеться, так як цей торт готується на сковороді і розкачувати нічого не потрібно. Справжнє свято для любителів солодкого!
Інгрідієнти:
Для тіста:
Яйце - 2шт.
Цукор - 200гр.
Ванілін - 0,5 гр.
Какао порошок - 2 ст. л.
Масло вершкове - 50гр.
Сода гашена - 1 ч. л.
Молоко - 300мл.
Борошно - 200гр.
Для крему:
Сметана - 500гр.
Цукрова пудра - 2-4ст.л
Для джему:
Сливи-400гр.
Цукор -100гр
Крохмаль - 1 ст. л.
Приготування:
Тісто:
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 200 гр цукру, додаємо ванілін і збиваємо все міксером або вінчиком. Вершкове масло 50 гр розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо до збитих яйцям. До 200 гр борошна додаємо какао порошок 2 ст. л. перемішуємо і просіваємо в тісто. Перемішуємо, тепер поступово додаємо 300 мл молока. До однорідності. Тепер додаємо 1 ч. л. соди (погашеної лимонним соком), інформує Ukr.Media.
Перший раз Сковороду змащуємо маслом наливаємо тісто, закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні 3 хвилини, як тільки верх буде в дірочку і не буде сирого тіста, перевертаємо і готуємо другу сторону приблизно 1 хвилину. Знімаємо.
Джем:
Беремом 400 гр слив, видаляємо кісточки перекладаємо в сотейник, і варимо під кришкою хвилин 5, так буде легше подрібнити блендером. Тепер в отримане пюре додаємо 100 гр цукру, 1 ст. л крохмалю розведемо невеликою кількістю води і додамо до пюре. Варимо на середньому вогні 2-3 хвилини до загустіння. Дамо джему охолонути.
Крем:
У миску кладемо 500 гр сметани, Додаємо за смаком цукрову пудру. І збиваємо міксером. Крем готовий.
Збираємо торт:
Коржі підрівнюємо. Змащуємо сметанним кремом, через кожні два коржа кладемо джем. Змащуємо верх і боки тортика.
Прикрашаємо за бажанням. Тепер тортику даємо добре просочитися 3-4 години, а краще на ніч у холодильнику.
Подробиці і деталі приготування Ви можете подивитися в коротенькому відео нижче.
Приємного апетиту!