«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Торт на сковороді! Ніякої духової печі і розкочування коржів

Духовку включати не доведеться, так як цей торт готується на сковороді і розкачувати нічого не потрібно. Справжнє свято для любителів солодкого!

Інгрідієнти:

Для тіста:

Яйце - 2шт.
Цукор - 200гр.
Ванілін - 0,5 гр.
Какао порошок - 2 ст. л.
Масло вершкове - 50гр.
Сода гашена - 1 ч. л.
Молоко - 300мл.
Борошно - 200гр.
Для крему:

Сметана - 500гр.
Цукрова пудра - 2-4ст.л
Для джему:

Сливи-400гр.
Цукор -100гр
Крохмаль - 1 ст. л.
Приготування:

Тісто:

У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 200 гр цукру, додаємо ванілін і збиваємо все міксером або вінчиком. Вершкове масло 50 гр розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо до збитих яйцям. До 200 гр борошна додаємо какао порошок 2 ст. л. перемішуємо і просіваємо в тісто. Перемішуємо, тепер поступово додаємо 300 мл молока. До однорідності. Тепер додаємо 1 ч. л. соди (погашеної лимонним соком), інформує Ukr.Media.

Перший раз Сковороду змащуємо маслом наливаємо тісто, закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні 3 хвилини, як тільки верх буде в дірочку і не буде сирого тіста, перевертаємо і готуємо другу сторону приблизно 1 хвилину. Знімаємо.

Джем:

Беремом 400 гр слив, видаляємо кісточки перекладаємо в сотейник, і варимо під кришкою хвилин 5, так буде легше подрібнити блендером. Тепер в отримане пюре додаємо 100 гр цукру, 1 ст. л крохмалю розведемо невеликою кількістю води і додамо до пюре. Варимо на середньому вогні 2-3 хвилини до загустіння. Дамо джему охолонути.

Крем:

У миску кладемо 500 гр сметани, Додаємо за смаком цукрову пудру. І збиваємо міксером. Крем готовий.

Збираємо торт:

Коржі підрівнюємо. Змащуємо сметанним кремом, через кожні два коржа кладемо джем. Змащуємо верх і боки тортика.

Прикрашаємо за бажанням. Тепер тортику даємо добре просочитися 3-4 години, а краще на ніч у холодильнику.

Подробиці і деталі приготування Ви можете подивитися в коротенькому відео нижче.

Приємного апетиту!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі