Три найшкідливіших сніданки за версією дієтологів
На сніданок – гастрит! Як безпечно пити каву вранці, і чи варто їсти модний замінник мюслі – гранола? Дієтологи назвали ТОП найшкідливіших продуктів, які підвищують рівень цукру в крові і руйнують шлунки українців.
Чим їх краще замінити?
Третє місце антитопу – гранола. Це модні мюслі з добавками. Вони, як попереджають медики, підвищують рівень цукру в крові, а потім викликають голод.
Друге місце – круасани на голодний шлунок. Вони гарантують неприємну тяжкість.
А перше місце несподівано посідає газована вода, яка подразнює слизову шлунка.
"Замінити газовану воду можна звичайною водою, додавши трохи лимона, грейпфрута або м'яти. Виходить дуже смачний прохолодний напій", – радить дієтолог Олександра Шульгіна.
Холодна рідина може викликати спазм слизової, тому лікарі радять пити воду тільки кімнатної температури.
Круасани або тістечка потрібно їсти тільки після каші або яєчні. А ось гранолу з добавками краще замінити звичайною вівсянкою, додавши фрукти.
Або приготувати модний легкий сніданок, який захопив соцмережі, – боул.
Просто візьміть сир, молоко, мед і збийте в блендері до отримання однорідного мусу. Переложіть в миску. Прикрасьте свіжими ягодами і горіхами. Смачний і корисний сніданок готовий!