Вафельні трубочки, як в дитинстві
Прості, але дуже смачні вафельні трубочки з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами.
Вафельні трубочки
Інгредієнти на 20 штук:
Для тіста:
10 яєць
300 г цукру
500 г вершкового масла
300 г борошна
Для начинки:
2 банки згущеного молока
200 г волоських горіхів
Рецепт приготування:
Варимо згущене молоко 3 години при дуже слабкому кипінні, не накриваючи кришкою. Вода повинна покривати банки, тому її потрібно періодично додавати.
Горіхи прожарюємо в духовці протягом 10 хвилин при 150 °C, охолоджуємо, подрібнюємо і змішуємо з двома банками вареного згущеного молока.
Для тіста яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки збиваємо в густу піну з допомогою міксера або сильних рук. Змішуємо масло кімнатної температури з цукром, додаємо жовтки, добре вимішуємо.
З'єднуємо збиті білки, жовткову суміш і борошно, акуратно перемішуємо до однорідного стану.
На попередньо розігріту до 200 °C вафельницю викладаємо столову ложку тіста, закриваємо вафельницю, смажимо до красивої скоринки (близько 30 секунд).
Відкриваємо вафельницю і акуратно викладаємо на вафлю столову ложку начинки і звертаємо всю композицію в трубочку за допомогою ножа.
Знімаємо вафлю з вафельниці і кладемо на велику тарілку. Робимо так ще 19 раз, і трубочки готові!