Варення із червоної смородини: рецепт консервації
Варення із червоної смородини - не лише смачна, а ще й дуже корисна річ. Адже ця червона ягідка містить велику кількість вітаміну С, завдяки чому варення із червоної смородини є чудовими натуральними ліками проти застуди.
Крім того, ароматне і яскраве варення із червоної смородини на зиму чудово підійде для начинки в пироги, торти, рулети, млинці і урізноманітнить твоє зимове чаювання з сім'єю і гостями.
Варення із червоної смородини - інгредієнти:
1 кг червоної смородини,
1 кг цукру,
1 склянка води,
10 г ванільного цукру.
Варення із червоної смородини на зиму - простий рецепт:
Помий смородину і перебери, відділяючи її від гілочок і сміття.
Засип ягоди в каструлю, додай воду і доведи до кипіння.
Трохи остуди і протри смородину через сито, щоб у варенні не було кісточок і шкірки.
В отриману смородинову масу додай цукор і вари на середньому вогні півгодини з моменту закипання, знімаючи піну.
Наприкінці варіння додай ванільний цукор.
Щоб перевірити готовність, потрібно поспостерігати за остиглою краплею варення на тарілці.
Якщо вона тримається і не розтікається, значить, варення готове.
Гаряче варення із червоної смородини розлий по стерилізованих банках і закатай.
Банки переверни і вкутай ковдрою або рушником до повного охолодження.
Смачного!