Варення з абрикосів: рецепт - п'ятихвилинка
Варення з абрикосів - чудовий десерт на зиму. Сьогодні tochka.net підготувала для тебе рецепт варення з абрикосів за принципом "п'ятихвилинки". Так можна готувати абсолютно будь-яке варення з фруктів або ягід. Сенс цієї технології в тому, що фрукти настоюються з цукром, пускають сік, а потім у цьому соку їх потрібно прокип'ятити і тут же закрити. Таким чином, фрукти не втрачають своєї цілосності і вітаміни.
Варення з абрикосів без кісточок - інгредієнти:
2 кг абрикосів, 600 г цукру.
Варення з абрикосів - приготування:
Ми готуватимемо варення з абрикосів без кісточок.
А тому плоди помий, видали кісточки і поклади в миску для варіння варення.
Посип цукром і залиш на 10-12 годин.
За цей час абрикоси пустять сік.
Постав абрикоси на вогонь і, постійно помішуючи, нагрій на швидкому вогні до кипіння.
Вари варення з абрикосів протягом 5 хвилин, після чого відразу розлий в стерилізовані сухі банки і закатай.
Переверни банки з абрикосовим варенням догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Смачного!