Варення з вишні на зиму: два оригінальних рецепти
Цікаве поєднання вишні з іншого ягодою напевно приверне твою увагу і урізноманітнить заготовки на зиму.
Спробуй зварити варення з вишні та аґрусу. Цей смачний, запашний і корисний десерт напевно сподобається поціновувачам не занадто солодкого варення, а ягід із приємною кислинкою.
Варення з вишні - рецепт № 1 з корицею
Інгредієнти: 500 г вишні, 500 г аґрусу, 800 г цукру, 0,5 ч. ложки молотої кориці, 0,5 л води.
Пікантна вишня - приготування варення: Для варення з вишні та аґрусу найкраще брати великий зелений аґрус. Ягоди помий, просуши, очисти від кісточок і змішай разом. Приготуй сироп: змішай цукор і корицю, залий водою і провари до розчинення цукру. Киплячим сиропом залий ягоди, провари на повільному вогні 5-10 хвилин, зніми з вогню і залиш настоюватися 4 години.
Повтори цю процедуру 3-4 рази, поки сироп не варення з вишні та аґрусу не загусне. Розлий по заздалегідь приготовлених стерилізованих банках і закатай.
Варення з вишні - рецепт № 2 без води
Інгредієнти, які потрібні, щоб приготувати варення: вишні - 1 кг, аґрусу - 1 кг, цукру - 2 кг.
Рецепт варення з вишні: Вишню і аґрус помий, просуши, очисти від кісточок. Аґрус подрібни в блендері або м'ясорубці і засип цукром. Постав миску з аґрусом на вогонь і доведи до кипіння. Як тільки аґрус закипить, додай вишню і вари 10 хвилин, а потім зніми варення з вогню. Наступного дня провари варення з вишні та аґрусу ще 10 хвилин. Розклади варення в приготовані стерилізовані банки, накрий кришками і закатай.
Смачного!