«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Запаси на зиму: коли найвигідніше купувати овочі, фрукти і ягоди про запас

Українці вже готуються до зими, закуповуючи овочі та ягоди. При цьому стає все менше тих, хто вирощує продукти на власних городах. Журналісти "Сегодня" з'ясували, як раніше літо вплинуло на ціни і коли найдешевше запасатися на зиму.

Киянка Любов Миколаївна не відмовляється від консервації, незважаючи на те, що такий спосіб збереження овочів і фруктів втрачає популярність. Жінка сама вирощує овочі, а ягодами запасається на ринку. Каже, що так дешевше перезимувати.

"Зараз кабачки пішли, томати потрібні, морква потрібна. Дорогувато звичайно, що тут говорити, але ми взагалі нічого не купуємо взимку", – розповіла Любов Миколаївна.

Продавці прогнозують, що найбільший наплив тих, хто купує "вітаміни" про запас, почнеться через два-три тижні. Поки що таких покупців небагато і беруть вони в основному сезонні ягоди. При цьому очікується, що ягоди стануть дешевше, ніж зараз, не варто, кажуть експерти. Втім, овочі ще можуть скинути ціну – на 2-3 гривні за кілограм.

"Найкраще робити закупівлі в серпні. Більш того, розраховуємо, що в липні і серпні ми будемо спостерігати дефляцію, тобто зниження цін – в першу чергу, на овочі. Якраз овочі потягнуть за собою зниження цін на весь асортимент продукції", – прогнозує генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

А ось картопля, яку українці з'їдають по 130 кілограмів на рік, радять купувати вже восени.

"Ще картопля не сформувала достатню кількість цукрів, не набрала крохмалю і найголовніше – не сформувала шкірку. Це означає, що в ній [при зберіганні], житимуть різні гриби і бактерії, які супроводжують знищення [коренеплоду]", – розповів заступник директора з питань насінництва та селекції Інституту картоплярства.

Крім того, радять звертати увагу і на сорти. Наприклад, картопляр Микола Гордійчук радить брати середньо-стиглі і середньо-пізні сорти – "Скарбниця", "Славута" і "Щедрик". Така картопля буде зберігатися довше, запевняє Гордійчук.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі