10 рецептів найсмачніших супів
картопля — 3 шт
морква — 1 шт
ріпчаста цибуля — 1 шт
зелень кропу — для подачі
сіль і спеції — за смаком
рослинна олія — для смаження
Зварити стегенце, вийняти з бульйону розібрати на волокна і перекласти назад в бульйон
Далі додати нарізану кубиками картоплю і дрібно нарізану моркву (або натерти на тертці)
Ріпчасту цибулю обсмажити до золотистого кольору і додати в суп
Потім плавлений сир
Варити на маленькому вогні хвилин 15 — 20 і більше до готовності і повного розчинення сиру
При подачі посипати дрібно нарізаним кропом або іншою улюбленою зеленню
Смачного!!
2. Гороховий суп з мисливськими ковбасками, сиром
Горох — 1 склянка
Картопля — 3 шт
Морква — 1 шт
Ріпчаста цибуля — 1 шт
Ковбаски мисливські — 5 шт
Плавлений сир — 1 шт
Зелень — за бажанням
Сіль і спеції — за смаком
Рослинна олія — для смаження
Розрахунок на — 3 літри
Горох замочити на 2 години або на ніч
У киплячу підсолену воду висипати горох, варити хвилин 30 постійно знімаючи піну, додати картоплю
Зробити зажарку; ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці (або дрібно нарізати) обсмажити майже до готовності, додати нарізані кружальцями ковбаски
Додати зажарку до гороху з картоплею і плавлений сир і варити до повного розплавлення сиру, при подачі посипати зеленню
Смачного!!!
3. Гороховий суп з куркою і грибами
Куряче філе — 300 гр
Гриби — 150 гр (у мене печериці)
Горох — 0,5 склянки (заздалегідь замочений у воді на ніч)
Картопля — 2 шт
Морква — 1 шт
Ріпчаста цибуля — 1 шт
Гірчиця — 1 чайна ложка
Куркума — на кінчику чайної ложки (за бажанням, для більш жовтого кольору)
Рослинна олія — для смаження
Сіль і спеції — за смаком
Зелень — для подачі
Горох разом з курячими грудками поставити варитися в підсолену киплячу воду хвилин на 30 і більше
Грудку нарізати на невеликі шматочки
Картоплю нарізати кубиками і перекласти в бульйон до гороху з курячою грудкою і варити хвилин 15 і більше
Зробити зажарку;
Моркву натерти на тертці (або нарізати маленькими шматочками) ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками
Обсмажити овочі до рум’янцю, додати гриби і гірчицю і тушкувати на маленькому вогні хвилин 5
Перекласти готову зажарку в бульйон разом з куркумою, сіллю і перцем
Варити суп ще хвилин 10, вимкнути і дати супу настоятися
При подачі посипати свіжою зеленню
Смачного !!
4. «Харчо» з куркою
Куряча грудка — 300 гр
Морква — 1 шт
Ріпчаста цибуля — 1 шт
Рис — 100 гр
Часник — 3 зубчики
Томатна паста — 2 ст. л.
Сіль і спеції — за смаком
Зелень — невеликий пучок
Олія — для смаження
Розрахунок — на 3 літри
1 Курячі грудки нарізати на шматочки
2 Рис відварити разом з курячими грудками в підсоленій воді
3 Моркву натерти на грубій тертці (або порізати кружальцями)
4 Ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками
5 Моркву і ріпчасту цибулю обсмажити, додати томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізану зелень і трохи тушкувати
6 Додати зажарку в суп з сіллю і спеціями
8 Коли суп закипить, його вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10
При подачі посипати суп зеленню
Смачного!!!
5. Томатний суп з м’ясними фрикадельками і нутом
Яловичий фарш — 400 гр
Нут — 1 склянка (заздалегідь замочений у воді)
Картопля — 3 шт
Морква — 1 шт
Ріпчаста цибуля — 1 шт
Часник — 3 зубчики
Болгарський перець — 1 шт (невеликий)
Томатна паста — 2 ст. л.
Рослинна олія — для смаження
Сіль і спеції — за смаком
Розрахунок на — 4 літри
Зварити нут в підсоленій воді до готовності
Сформувати з фаршу невеликі фрикадельки і акуратно додати їх до нуту, який вариться
Зробити зажарку;
Ріпчасту цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками і обсмажити
Додати дрібно нарізаний болгарський перець і часник з томатною пастою, протушкувати під кришкою на маленькому вогні хвилин 10 (помішуючи щоб не підгоріло)
Викласти зажарку до вареного нуту і фрикадельок.
Додати картоплю натерту на грубій тертці, посолити, поперчити, як суп закипить тушкувати його на маленькому вогні хвилин 20, потім вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10
При подачі посипати зеленню
Смачного!!
6. Солянка з грибами
Яловичина — 300 гр
Ковбаси копчені — 200 гр
Шинка — 200 гр
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Гриби — 200 гр (у мене лісові опеньки, заздалегідь відварені)
Огірки солоні — 2 шт
Оливки — 150 гр (без кісточок)
Помідори — 2 шт
Томатна паста — 2 ст. л.
Сіль і спеції — за смаком
Рослинна олія — для смаження
Лимон — 1 шт
Розрахунок на 3, 3,5 літра
Зварити в підсоленій воді бульйон з яловичини, м’ясо вийняти нарізати на невеликі шматочки і назад перекласти в каструлю, разом з грибами і спеціями
Зробити зажарку;
Ріпчасту цибулю нарізати, обсмажити до золотистого кольору, додати нарізану шинку і копчену ковбасу, обсмажити все разом хвилин 5, додати нарізані помідори без шкірки і томатну пасту, тушкувати все під кришкою на маленькому вогні хвилин 10.
Перекласти зажарку в яловичий бульйон і додати нарізані огірки і оливки, довести до кипіння, вимкнути і дати солянці настоятися хвилин 20.
При подачі в кожну тарілку покласти скибочку лимона
Дуже смачно зі сметаною і подрібненою зеленню
Смачного!!
7. Курячий суп з сирними галушками і зеленим горошком
Грудка куряча — 300 гр
Морква — 1 шт
Картопля — 3 шт
Зелений горошок — невелика жменя (у мене свіжий)
Ріпчаста цибуля — 1 шт
Сир — 50 гр
Яйце — 1 шт
Борошно — 4 ст. л. (може більше або менше, все залежить від борошна)
Cіль і спеції — за смаком
Рослинна олія — для смаження
Зварити бульйон з курячих грудок в підсоленій воді, розібрати грудку на волокна і назад закинути в бульйон
Картоплю нарізати кубиками, перекласти в бульйон, який вариться
Зробити зажарку;
Обсмажити дрібно нарізану цибулю і нарізану моркву (або натерту на тертці)
Додати зажарку в суп, сіль і спеції і варити майже до готовності
Зробити сирні галушки;
Сир натерти на дрібній тертці, додати яйце, перемішати і поступово додати борошно невеликими порціями, замісити так щоб злегка липнуло до рук і скачати в невеликі кульки
Додати галушки разом із зеленим горошком і варити ще хвилин 10, накрити кришкою і дати супу настоятися хвилин 5
Смачного !!
8. Курячий суп з яєчними млинцями
Куряча грудка — 300 гр
Яйця — 3 шт
Морква — 1 шт
Ріпчаста цибуля — 1 шт
Картопля — 2 шт
Сіль і спеції — за смаком
Рослинна олія — для смаження
Зварити бульйон з курячих грудок в підсоленій воді, нарізати грудку на невеликі шматочки, перекласти її назад в бульйон
Додати в суп картоплю нарізану кубиками
Зробити зажарку;
Моркву натерти на грубій тертці, а цибулю нарізати маленькими кубиками, обсмажити овочі
Додати зажарку в суп і поварити хвилин 15
Яйця збити з невеликою кількістю солі і перцю обсмажити з двох сторін як млинці (розрахунок 3 яйця — три млинці)
Яєчні млинчики злегка остудити і нарізати соломкою, додати їх до супу, як суп закипить зняти з плити і дати настоятися хвилин 10
Посипати подрібненою зеленню і подавати до столу.
Смачного!!!
9. Фінський суп з лососем і вершками
Суповий набір з лосося — 300 гр (голови, хребти, хвости)
Філе лосося — 300 гр
Картопля — 3 шт
Морква — 1 шт
Ріпчаста цибуля — 2 шт
Вершки нежирні — 1 стакан
Сіль і спеції — за смаком
Розрахунок — на 3 літри
Суповий набір відправити з цілою цибулиною, як закипить постійно знімати піну
Суповий набір вийняти з бульйону
Бульйон процідити, повернути на плиту, як закипить додати картоплю нарізану маленькими кубиками, дрібно нарізану цибулю і моркву
Як бульйон закипить додати нарізаний лосось, сіль і спеції
Варити хвилин 20, постійно знімаючи піну
У кінці варіння влити вершки, довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися хвилин 20
Смачного!!
10. Шурпа з яловичини
Шурпа це східний, густий і дуже наваристий суп, найкраще його варити в казані, м’ясо брати на кістки, для насиченості.
Суп виходить дуже смачним. Рецептів я знайшла дуже багато, але вирішила зупиниться на цьому і не пошкодувала
Яловичина на кістці або м’якоть і реберця — 800 гр
Ріпчаста цибуля — 2 шт
Помідори без шкірки — 3 шт
Морква — 2 шт (середнього розміру)
Болгарський перець — 2 шт (бажано різного кольору)
Картопля — 6-7 шт
Часник — 5 зубчиків
Гострий перець — 1 шт
Томатна паста — 1 ст. л. з гіркою
Зелень — петрушки, кінзи (за смаком)
Рослинна олія — для смаження
Спеції та сіль за смаком
Розрахунок — на 5 літрів
М’ясо помити, нарізати середніми шматками і поставити смажитися прямо в казан (якщо немає казана, то можна приготувати в мультиварці або окремо посмажити на пательні
) Обсмажити з двох сторін на сильному вогні, додати моркву нарізану кружальцями і цибулю півкільцями, все разом протушкувати, довести овочі до м’якості
Додати воду і тушкувати близько 1 години (не забуваючи знімати піну)
Тим часом, начистити картоплю і перець болгарський (гострий поки чіпати не треба)
Час підійшов, треба закладати і інші овочі
Картопля, болгарський перець і помідори нарізати досить грубо і додати до бульйону, не забуваючи посолити і додати різноманітні спеції, довести до кипіння, додати
томатну пасту, нарізаний часник і гострий перець цілий (не розрізаючи його)
Накрити кришкою, зменшити вогонь на мінімум, щоб злегка кипіло і варити 1 годину
Після того як час минув, дуже акуратно вийняти гострий перець і посипати зеленню і варити ще хвилин 5
При подачі хто любить гостре, нарізати маленькими шматочками прямо в тарілку пекучий перець (але не весь звичайно) і посипати зеленню.