«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

5 незвичних рецептів зі звичних продуктів. Блог Євгена Клопотенка

Для відкриттів потрібно зовсім небагато – перестати вірити в те, що продукти можна використовувати тільки в одній страві. Розповідає Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор онлайн-курсу з кулінарії "Мислити як кухар".

Кожна кухня світу має свої особливості. Це стосується, наприклад, поєднання продуктів в різних стравах. Ви, напевно, помічали, що є такі класичні поєднання і в нашій кухні. Наприклад, яблука часто готують з корицею, до гречки прийнято додавати вершкове масло, супи складно уявити без зажарки, а плов без куркуми або каррі.

Насправді, нічого поганого в таких канонах немає. Руйнувати їх – означає руйнувати вікову традицію нашої кухні. Але і зациклюватися на них теж не можна. Потрібно відкривати для себе нові можливості і нові поєднання продуктів.

Для відкриттів потрібно зовсім небагато – перестати вірити в те, що продукти можна використовувати тільки в одній страві. Наша підсвідомість спочатку не буде вірити в те, що можна поєднати, наприклад, карамель і м’ясо. Але якщо ви переступите через це переконання і спробуєте приготувати – у вас вийде чудова страва.

Це ж правило стосується термічної обробки продуктів. Якщо взяти традиційні рецепти салатів і овочі не смажити, а запекти – ви вже отримаєте нову, більш насичену і ароматну страву. Або ж не смажити м’ясо, а приготувати його за допомогою техніки конфі (її дуже легко повторити навіть вдома). Для цього вам знадобляться тільки м’ясо, спеції і час. Вся суть полягає в тому, що м’ясо треба готувати при низькій температурі. Вам достатньо помістити м’ясо в воду, підтримуючи при цьому одну і ту ж температуру рідини (менше 100 градусів). Ви здивуєтеся наскільки ніжною і делікатною може бути структура будь-якого м’яса.

Для того, щоб створити смачну їжу, потрібно почати пробувати. Хочу поділитися з вами своїм власним списком таких прикладів, які я просто обожнюю.

Картопля з корицею. Найчастіше ми готуємо картопля з зеленню, грибами або м’ясом. Але чи знали ви, що молода відварна картопля просто дивовижно поєднується з корицею і мускатним горіхом? Тим більше, що сезон молодої картоплі вже не за горами – так що, такий рецепт просто must-have. Щоб приготувати цю страву, просто відваріть картоплю і заправте її корицею, можна додати трохи часнику або паприки.

Ватрушки з сиром дорблю. До класичним рецептом ватрушек я додав трохи сиру дорблю і сам здивувався тому, що вийшло. Адже солодка випічка ідеально поєднується з помірно солоним і пряним смаком дорблю. Тим більше, його вершкова структура робить ватрушки ще більш ніжними.

Гречка зі спеціями. Це кашу ми незаслужено обділяємо увагою, додаючи туди тільки масло, перець і сіль. Розкрити крупу по-новому вам допоможе кориця, аніс або перець чилі, які потрібно додати вже в готову крупу. Такий варіант гречки дуже приємно здивує і поверне любов до неї.

Свинина з любистком. Для маринаду м’яса використовують абсолютно все, що завгодно, але тільки не українські інгредієнти. Але любисток змінить ваше уявлення про свинину. Його маринад дуже пряний, спочатку солодкуватий, а потім з легкою гіркуватістю. Додайте до м’яса любисток, будь-які улюблені спеції, трохи оливкового масла і, за бажанням, сік лайма. Залиште маринуватися м’ясо на кілька годин і приступайте до приготування. Такий рецепт дуже актуальний навесні і влітку, адже ви можете додати любисток до маринаду шашликів і отримаєте абсолютно інший смак цієї страви.

Яйця в маринаді з чаю. Ця закуска популярна в світі, проте не дуже поширена у нас. Мариновані в чаї яйця набагато ароматніші і смачніші, ніж звичайні варені. Для маринаду потрібен сам чай, бальзамічний оцет і соєвий соус (можна додати і спеції – корицю, бадьян або аніс). Такі мариновані яйця можна їсти, як повноцінну страву або ж додавати до салатів.

Спробуйте приготувати по маленькій порції кожного з цих поєднань. Головне, не слухайте свою підсвідомість, яка жахатиметься ваших ідей.

Завдяки таким експериментам ви більше ніколи не будете задавати собі питання про те, що приготувати на сніданок або вечерю. Адже ви не будете обмежувати себе абсолютно ні в чому, а ваша їжа з кожним днем ​​ставатиме все більш різноманітною і смачною. Головне – пробуйте!


Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі