«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

5 приголомшливих рецептів найсмачніших пампушків до зимових свят

Дуже смачні пампушки без дріжджів можна зробити як яблучні так і бананові.

на 25- 30 маленьких пампушків нам знадобиться:

1.5 склянки борошна

2 ч.л розпушувача

1/2 ч.л солі

1/4 ч.л кориці

1/3 склянки цукру

1 яйце (розміру L)

1/2 склянки молока (або вершків)

1 ч.л екстракт ванілі

2 ст.л рослинного масла

1 банан (або 1 яблуко натерте на тертці)

для присипки:

1/2 склянки цукру

1 ч.л кориці

олія для смаження

Приготування:

У каструльку з товстим дном наливаємо олію висотою 4 сантиметри.

Ставимо на вогонь і прогріваємо до 180 градусів (якщо немає термометра можна перевірити так: вставляємо в олію дерев’яний шампур і коли по ньому побіжать бульбашки значить олія готова).

Присипка: змішуємо в мисці цукор і корицю.

У мисці змішуємо: просіяне борошно, розпушувач додаємо цукор, сіль і корицю.

В іншій мисці змішуємо молоко, яйце, ваніль і пюре банана (розминаємо виделкою) або натерте на тертці яблуко. З’єднуємо обидві маси до однорідності.

Ложкою для морозива набираємо тісто і обережно опускаємо в. олію Обсмажуємо протягом 4-5 хвилин до золотисто коричневого кольору.

Дістаємо, викладаємо на паперовий рушник щоб прибрати надлишки олії, а потім мачаємо в суміші цукру і кориці.

Сирні пампушки за 5 хвилин


Склад:

300г сиру (перемолоти 3 рази)

2 великих яйця

3 столові ложки цукрової пудри (близько 60г) для тіста + трохи посипати пампухи

2 склянки * пшеничного борошна (близько 320 г)

щіпка солі

2 плоских чайних ложок порошку для випічки

1 чайна ложка лимонного екстракту, або цедра 1 лимону

1 келих горілки (25 мл, так пампушки вбирають менше жиру)

олія для смаження

* 250 мл склянки

Приготування:

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Нагрійте олію в низькій та широкій каструлі.

Тим часом, коли олія нагрівається, готуйте тісто для пампушків. Яйця разом з цукром і сиром змішують у однорідну масу, потім додають просіяну муку разом з порошком для випікання та дрібкою солі, постійно перемішуючи. Наприкінці додайте горілку та лимонний екстракт. Змішати.

Тісто виходить досить липким, тому руки намастіть олією і так формуте кульки(наприклад, близько 3-4 см) і кидайте  на гарячу олію. Після смаження заувий жир зберіть серветками. Нарешті, посипте  цукровою пудрою, смачного!

Пампушки(донатси) із заварним кремом і джемом


Складові:

Для пампухів:

250 гр. пшеничного борошна

2 столові ложки (30 гр.) Цукрової пудри, плюс ½ склянки (110 гр.) Додатково для покриття

1 чайна ложка (5 гр.) солі

2 чайні ложки (10 гр.) сухих дріжджів

2 яйця

цедра половини лимона

¼ склянки + 2 чайні ложки (75 мл) теплої води

65 гр. вершкового масла, м’якого

олія для смаження

Для начинки:

½ склянки вершків

¼ склянки молока

Ванільний екстракт – 1 ст.л.

2 яєчних жовтки

2 столові ложки цукрової пудри

2 столові ложки кукурудзяного крохмалю

¼ склянки густого джему

Приготування:

Викласти всі інгредієнти для пампухів, крім вершкового масла, в чашу міксера, оснащеного гаком для тіста.

Змішувати на низькій швидкості протягом 4 хвилин, або до еластичного тіста.

Далі під час змішування, додати вершкове масло по шматочках, змішати до однорідної маси, без видимих ​​шматочків масла. Це займе близько 5-8 хвилин.

Почистити боки чаші, накрити плівкою, і відкласти в сторону в тепле місце, щоб дати піднятися в два рази.

У той час як тісто піднімається, зробити начинку. Помістити вершки, молоко і ваніль в невелику каструлю, і підігріти на середньому вогні.

У маленькій мисці, збити разом яєчні жовтки, цукрову пудру і крохмаль. Коли молоко почне пінитись по краях, зняти його з вогню і повільно додаючи збити його з яєчною сумішшю.

Вилити суміш назад в каструлю і поставити на середній вогонь, постійно збиваючи. Готувати поки суміш не закипить і стане дуже густою – близько 3 хвилин.

Після того, як суміш досягне консистенції м’якого вершкового масла, викласти його в миску, накрити кришкою і відкладіть, щоб охолодити повністю.

Коли тісто підніметься, викласти його на добре посипаній борошном поверхні, розкачати тісто в прямокутник, (трохи більше 1 см) товщиною, і вирізати 9 пампушок, використовуючи (5 см) круглу форму.

Помістити донатси на пергаментний папір на аркуші для випічки, накрити плівкою, і відкласти в сторону, щоб дати піднятися ще на 45 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть пухкими.

Коли пампушки закінчили свій другий підйом, помістити 5 см олії у високу каструлю з товстим дном. Нагріти олію на слабкому вогні.

В якості альтернативи, помістити невеликий шматочок тіста в олію, і коли воно почне підніматися до поверхні,олія  набуде потрібної температури.

Смажити пампушки невеликими порціями близько 1 хвилини з кожного боку або поки вони не стануть золотисто-коричневого кольору.

Дістати пампушки на паперовий рушник, і коли вони всі готові, обваляти їх у цукровій пудрі.

Щоб начинити пампушки, змішати охолоджений крем з варенням, потім помістити суміш в кондитерський мішок.

Начинити пампушки кремом. Смачного!

Хорватські пампушки( з картоплею та родзинками)


У Хорватії напередодні Різдва готують дуже цікаві солодощі – картопляні пампушки фрітуль. Крім картоплі в них є родзинки, спеції і міцний алкоголь, що робить їх схожими на традиційні європейські кекси. Фрітулі зазвичай смажать у великій кількості, щоб пригостити друзів і близьких і себе не образити.

Інгредієнти:

500 г картоплі,

350-400 г борошна,

2 ст.л. цукру,

1 щіпка солі,

2 ст.л. шеррі або лікеру,

2 ст.л. темного рому,

2 ст.л. джину,

1 ст.л. трояндової води,

1 щіпка мускатного горіха,

цедра 1 апельсина,

0,3-0,5 склянки родзинок,

1 пакет (12 г) активних дріжджів,

1,5 склянки окропу,

олія для смаження

Посипання для пампушків:

2 склянки цукрової пудри,

4 ст.л. кориці

Приготування:

Змішайте три види алкоголю і замочіть в ньому промиті родзинки.

Зваріть картоплю в шкірці, почистіть, поки гаряча, і викладіть на посипаний борошном стіл.

Розімніть картоплю з борошном, злийте алкоголь з родзинок, додайте потроху окропу, всипте дріжджі і замісіть м’яке тісто. Можливо, вам не знадобиться вся вода, а може бути, доведеться додати ще.

Місіть тісто, розтягуючи і складаючи, щоб воно наситилося повітрям.

Додайте сіль, цукор, спеції і родзинки, добре перемішайте і залиште тісто в теплому місці, накривши рушником, на годину.

Розігрійте в каструлі олію для фритюру.

За допомогою двох ложок(або вологих рук) формуйте з тіста кульки, опускайте в киплячу олію по кілька штук за раз і смажте кілька хвилин до золотистого кольору.

Готові фрітулі складають на паперову серветку, а потім обвалюють в суміші цукрової пудри і кориці.

Подавайте паимпушки фрітуль теплими, з несолодким чаєм або кавою.

Приголомшливі пампушки на заварному тісті!


Вам буде потрібно:

Борошно – 5склянок

Дріжджі – 50 г свіжих

Молоко – 2 скл.

Цукор – 1 ч. Л.

Цукрова пудра – 3/4 скл.

Яєчні жовтки – 8 шт.

Яйця – 2 шт.

Масло вершкове (розтоплене) – 120 г

Горілка або ром – 100 мл

сіль щіпка

Цедра одного лимона

Як готувати:

1. Готуємо тісто: дріжджі змішуємо з 3 ст. л. теплого молока і 1 ч. л. цукру. Накриваємо харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

2. Час, що залишився молоко доводимо до кипіння і прибираємо з вогню. Борошно просіваємо в велику миску і заливаємо киплячим молоком, все перемішуємо, щоб не було грудочок (можна використовувати міксер). Яєчні жовтки збиваємо з цукровою пудрою до світлої густуватої маси. У борошно додаємо дріжджі, яйця, жовтки, цедру лимона, горілку і сіль. Замішуємо тісто близько 15 хвилин.

3. Замішуємо тісто і поступово вливаємо розтоплене масло. Тісто замішуємо руками до тих пір, поки не використовуємо все масло. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години, щоб тісто піднялося.

4. Присипаємо робочу поверхню борошном і розгортаємо тісто завтовшки 1-1,5 см. Вирізаємо круги діаметром 5-6 см і знову залишаємо тісто на розстойку приблизно на 1 годину.

5. Смажимо пампушки в олії до золотистого кольору з кожного боку. Пампухи викладаємо на блюдо з серветками, щоб вони ввібрали в себе зайвий жир.

Можна заповнити пампушки джемом за допомогою кондитерського мішка або просто прикрасити цукровою пудрою зверху. Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі