Чебуреки, які ти ніколи не забудеш
Правильні чебуреки
Інгредієнти
Тісто: 4 склянки борошна, півтори склянки води, 1 столова ложка горілки, 1 яйце, 2 столові ложки олії, пів чайної ложки солі.
Начинка: 700 г м'яса, 300 г цибулі, півсклянки води, сіль, перець і спеції за смаком.
Приготування
Скип'яти воду, додавши туди сіль і олію. Акуратно висипай туди півсклянки борошна, постійно його розмішуючи. Дай завареному борошну охолонути.
Додай у борошно яйце й горілку, акуратно все розмішай. Поступово додаючи борошно, виміси тісто. У результаті тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додай іще трохи борошна. Дай тісту постояти не менше години, хоча б один раз його прим'явши.
Поки тісто настоюється, приготуй фарш. Яловичину або баранину пропусти через м'ясорубку разом із цибулею, поклади улюблені спеції й добре перемішай. Додай у фарш півсклянки-склянку води або склянку кефіру. Все добре перемішай.
З тіста скачай велику "ковбасу", відрізай від неї по невеликому шматку, роби кульки й розкачуй у коржі товщиною близько 1 мм. Виклади на коржі фарш і рівномірно розподіли по одній половинці.
Накрий корж другою половинкою й акуратно придави краї. Тепер найцікавіше: Візьми блюдце і "прокотися" його ребром по краю чебурека, щоб не було щілин.
Каструлю постав на невеликий вогонь, налий на 2-3 см олії. Почекай, поки вона нагріється. Смаж чебуреки з двох боків на середньому вогні, поки вони не стануть коричневого кольору. Подавай на стіл одразу ж.
Приготуй також чорбу - чудовий турецький суп.