Чому варто вживати хурму: 8 корисних властивостей
Ми розповімо вам, в чому користь для здоров’я “діоспірос” – це справжня назва хурми, що в перекладі з латині означає “їжа богів”, інформує - То є Львів
1. Засіб для профілактики застуди
Не вилазите із застуд, боїтеся грипу – налягайте на хурму. Вона багата вітамінами А і С, зміцнюючими імунітет. Регулярне вживання цього фрукта дозволяє організму ефективно відбивати атаку вірусів і мікробів.
А якщо ви вже захворіли – полоскайте горло соком хурми, змішаним з 3 ложками теплої води, він має бактерицидні властивості, допомагає заспокоїти біль у горлі і пом’якшити кашель.
2. Користь для серця і судин
Людям із захворюваннями серцево-судинної системи потрібно з’їдати 1-2 плоди щодня, оскільки хурма дуже багата калієм, який необхідний для нормальної роботи серця. Для серцевого м’яза корисні також цукри, яких в хурмі велика кількість.
Корисні властивості хурми для серцево-судинної системи пояснюються і великою кількістю харчових волокон (більше, ніж у яблуках), що перешкоджають розвитку атеросклерозу.
3. Профілактика анемії
Хурма багата залізом, тому дуже корисна для профілактики і лікування анемії. Якщо організм відчуває дефіцит заліза, пийте сік хурми по 50-100 мл 2 рази на день перед їжею.
4. Профілактика утворення каменів у нирках
Найбільше корисних властивостей в хурмі сорту “Корольок”. У ньому багато магнію, який допомагає виводити з організму солі натрію і захищає від утворення каменів у нирках.
Цей сорт хурми не в’яже (і при цьому найсолодший), але людям, страждаючим діабетом, все ж слід віддавати перевагу сортам хурми з меншим вмістом цукру.
5. Профілактика раку
Завдяки великій кількості антиоксидантів, які пригнічують ріст вільних радикалів, хурма перешкоджає появі злоякісних утворень. Бета-каротин знижує ризик розвитку ракових клітин в легенях. Тому фахівці радять налягати на хурму всім завзятим курцям!
6. Підтримує здоров’я щитовидної залози
Хурма багата йодом, корисним для нашої щитовидної залози. Найбільше йоду міститься в стиглих плодах. Саме цей мікроелемент впливає на наш інтелект, піднімає настрій, усуває втому.
Перестали радіти життю, відчуваєте занепад сил – включіть в щоденний раціон хурму.
7. Допомагає худнути смачно
У 100 г хурми всього 53 калорії, а жиру немає зовсім, тому вона відноситься до дієтичних продуктів. З’їли всього 2 плоди – і почуття голоду як не бувало (на відміну, наприклад, від яблук, які, навпаки, викликають апетит).
Тому хурмою цілком можна час від часу замінювати вечерю – це і смачна, і корисна дієта.
8. Пігулка краси
Налягати на хурму потрібно і жінкам, які піклуються про свою красу. Завдяки великій кількості каротину, вона, як і всі помаранчеві плоди, допомагає підтримувати гарний стан шкіри. Причому корисно не тільки їсти хурму, але і робити маски для обличчя на її основі.
Змішайте розтерту хурму з вершками або збитим курячим жовтком, нанесіть на шкіру – ефект від цього натурального засобу буде краще, ніж від звичної нам косметики.