Чудовий рецепт, яким не можна ділитися з чоловіками. Випікати і готувати нічого не доведеться, а гарний настрій гарантовано
Готувати штоллен легко. Розповім, як це робила я.
Взяла два види родзинок, темний і світлий, курагу, зацукровану вишню, інжир і жменьку чорносливу, а ще апельсинові цукати і трошки журавлини, теж зацукрованої – всього з півкіло або трохи більше. Порізала все на шматочки, залила хорошим коньяком і відставила в бік.
Розм’якшила двісті грам вершкового масла. Відсипала в чашку сто п’ятдесят грам цукру. Виклала з холодильника чотири яйця, щоб вони нагрілися. Просіяла через сито півтори склянки борошна.
Звірити з рецептом. Рецепт радив збити цукор з маслом, а потім додати яйця, борошно, вологу фруктово-коньячну суміш, перемішати, випекти кекс, і коли він охолоне, від душі просочити його ромом.
Раптово на мене зійшло умиротворення. Я взяла миску, в якій плавали сухофрукти, і великою ложкою вичерпала і з’їла: два види родзинок, курагу, зацукровану вишню та інжир, ще я з’їла чорнослив, апельсинові цукати і трошки журавлини, теж зацукрованої – всього з півкіло або трохи більше. Що залишився на дні коньяк я випила через край.
Масло і яйця сунула в холодильник. Борошно висипала в банку. Цукор кинула де стояв.
І помчала геть, регочучи як птах Алконост, про якого хоч і кажуть, що він стримано сміється, але насправді брешуть, бо хто живе на острові Буян і керує погодою, не може сміятися пристойно.
Рекомендую всім цей прекрасний рецепт. Він досить нескладний у виконанні. Можливо, спочатку вам здасться, що ви не вип’єте вісімдесят грам коньяку без закуски, але повірте, це легше, ніж здається! А результат подарує вам багато приємних хвилин.
PS Таким же чином готуються млинці з начинкою і капустяний пиріг.