«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Дешева риба і не тільки - з чого насправді роблять крабові палички

Чи є у крабових паличках справжнє крабове м'ясо?

"Мушу розчарувати: до крабів цей продукт жодного стосунку не має, —  каже в коментарі газеті Експрес Валентин Безрукий, експерт з якості продуктів харчування, керівник Центру експертиз "Тест". —  Палички виробляють із сурімі. Це суміш фаршу недорогих видів риб: путасу, минтая, хека, окуня. Філе промивають, перемелюють, пропускають через центрифугу. Результат —  щільна маса вже без специфічного рибного запаху. Її варять і нарізають, надаючи форму, інформує - Експрес

—  Що ще додають до крабових паличок?

—  Експертиза засвідчила, що в них є і рослинна олія, і стабілізатори (каррагінан, фосфати), і консерванти (сорбінова кислота), й ароматизатори. Основна маса паличок така біла завдяки харчовому відбілювачу —  діоксиду титану. А екстракт паприки чи кармін (барвники) надають поверхні паличок "крабового" червоного кольору. Смак же робить насиченішим глутамінова кислота.

—  Чи всі ці домішки —  законні?

—  Законні, якщо їх кількість відповідає технічному регламенту для харчової продукції. До речі, загальні технічні умови для крабових паличок розроблені ще в 1985 році в СРСР, ними керуються і українські виробники, і виробники з країн колишнього союзу, продукція яких є на нашому ринку. А ось базового нормативного документа —  Держстандарту —  немає. І це означає, що кожен виробник —  і наш, і закордонний —  може вносити до головного рецепта свої особливості.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі