Фарширована картопля: швидка і легка страва на вечерю
Рецепт фаршированої картоплі настільки простий, що цю страву можна приготувати вже сьогодні ввечері. А справжнім фаворитом є фарширована картопля з сиром і горіхами – від цього поєднання ви вже точно не зможете відмовитися.
Фарширована картопля з м’ясом
Що нам знадобиться:
8 картоплин
200 г м’ясного фаршу (можна замінити беконом)
1 цибуля
80 г твердого сиру
томатна паста
сіль
чорний мелений перець
Приготування:
Промити картоплю запекти або зварити в шкірці до напівготовності. Після цього розрізати картоплю навпіл і вийняти ложкою м’якоть, не викидаючи її.
Обсмажити подрібнену цибулю, перемішати її з фаршем, посолити і поперчити. Додати у фарш картопляну м’якоть. На картоплю викласти фарш, робити це потрібно акуратно, щоб ні одна картоплина не розвалилася. Зверху помазати м’ясо томатною пастою.
Викласти картоплю на деко і запікати в духовці, розігрітій до 220 градусів, 30-35 хвилин. За 10 хвилин до кінця, посипати фаршировану картоплю тертим сиром.
Фарширована картопля з горіхами і сиром
Що нам знадобиться:
8 картоплин
100 г тертого сиру
20 г волоських горіхів
10 г кедрових горіхів
2 зубчики часнику
рослинна олія
сіль
чорний мелений перець
Приготування:
Промити картоплю запекти або зварити в шкірці до готовності, щоб картопля не розвалювалася. Надрізати шапочку, в яку пролазить чайна ложка – з її допомогою вийняти м’якоть з картоплі і не викидати її. Або ж розрізати картоплю навпіл, видалити м’якоть, тоді вийде два картопляних човника.
Подрібнити горіхи і часник, додати до них кілька крапель рослинної олії. Потім змішати горіхи з картопляною м’якоттю, посолити, поперчити і нафарширувати цією сумішшю кожну картоплю. Посипати картоплю тертим сиром і поставити в духовку, розігріту до 220 градусів, приблизно на 10-15 хвилин.