Голландський яблучний кекс: рецепт смачної випічки
Цей ароматний яблучний пиріг смачно їсти як теплим, так і холодним. Крім кориці, ви можете додати в тісто мелений імбир, мускатний горіх, гвоздику і ваніль.
Голландський яблучний кекс
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
250 г борошна
2-3 чайні ложки розпушувача
1 чайна ложка меленої кориці
1/2 чашки цукру
50 г розтопленого вершкового масла
2 яйця
150 мл молока
Для верхнього шару:
2-3 яблука
1 столова ложка розтопленого масла
4 столові ложки коричневого цукру
1/4 чайної ложки меленої кориці
Рецепт приготування:
1. Розігріти духовку до 200 С. Змастити маслом і застелити форму папером для випічки.
2. Просіяти борошно, додати розпушувач і корицю у велику миску. Додати цукор.
3. В окремій мисці змішати розтоплене масло, яйця і молоко.
4. Додати рідкі інгредієнти до сухих і перемішати. Викласти тісто в форму і розрівняти.
5. Почистити яблука і видалити серцевину. Нарізати м'якоть тонкими часточками.
6. Красиво викласти яблука на тісто. Змастити яблука розтопленим маслом, посипати коричневим цукром і корицею. Випікати 45-50 хвилин.
Насолоджуйтеся погодою за вікном, чаєм та ароматною випічкою!