«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Господарці на замітку: Ікра з гарбуза на зиму

Ікра з гарбуза дуже схожа на кабачкову і за своїм пікантним смаком, і за яскравим кольором, і за ніжною консистенцією, але, мабуть, в рази корисніша завдяки вітамінам і мікроелементам, що в ній містяться

При цьому на відміну від кабачків гарбуз доступний протягом усієї осені і добре зберігається практично до самої весни, а значить, ти ще встигнеш зробити ікру з гарбуза на зиму, закатавши кілька баночок.

Інгредієнти:

1 кг очищеного гарбуза,
2 цибулини,
1 болгарський перець,
3 зубки часнику,
2 ст. ложки томатної пасти,
4 ст. ложки олії,
3 ст. ложки 9%-го оцту,
1 ст. ложка цукру,
щіпка паприки,
чорний мелений перець за смаком,
1 ст. ложка солі,
100 мл води.
Приготування:

Очищений гарбуз потри на крупній тертці. Можна подрібнити гарбуз, пропустивши його через м’ясорубку або блендер.
Болгарський перець потри на дрібній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю.
У сотейнику в розігрітій олії спасеруй цибулю 5-7 хвилин, потім додай гарбуз і болгарський перець.
Готуй овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб не підгоріли, 15 хвилин.
Томатну пасту змішай з водою і влий в ікру з гарбуза. Перемішай і тушкуй 30-40 хвилин на середньому вогні.
Наприкінці додай часник, спеції, оцет, а також сіль і цукор за смаком. Залежно від солодкості гарбуза, скоректуй кількість цукру. Готуй ікру з гарбуза ще 5 хвилин.
Розклади ікру з гарбуза по підготовлених стерилізованих банках і закатай. Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Ікра з гарбуза на зиму готова. Зберігай її в прохолодному темному місці.
Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі