ЄГИПЕТСЬКИЙ ТОРТ – ЦEЙ РЕЦЕПТ БУДУТЬ ВИПРОШУВАТИ ВСІ ГОСТІ, БO ВІН БОЖЕСТВЕННО СМАЧНИЙ!
Складові:
Тісто:
На кожен корж:
3 білка
2.5 ст.л. цукру
1/2 ст.л. борошна
50 гр. меленого горіха (волоського або фундука).
Всього таких три коржа, тобто зазначені інгредієнти беремо по 3 рази і випікаємо кожен корж в окремій формі.
крем:
10 жовтків,
10 ст.л. цукру,
5 ст.л. борошна,
2 пакетики ванільного цукру,
350 мл. молока,
170 гр. вершкового масла.
Хрусткий наповнювач:
350 мл. вершків,
200 гр. цукру,
120 гр. нарізаного волоського горіха або фундука.
приготування:
1) Крем: змішаємо жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор і молоко. Помішуючи доводимо суміш майже до кипіння. Перед самим закипанням прибираємо крем в сторону і помішуємо ще 2 хвилини. Остудити. Нарізаємо масло шматочками і додамо в крем, збиваємо міксером до однорідності.
2) Поки крем холоне, займемося коржами. Збиваємо білки в міцну піну, додамо цукор і далі збиваємо, щоб піна стала глянсовою.
3) Додамо борошно і горіхи, акуратно перемішати до однорідного тіста.
Помістимо тісто в застелену папером або змащену маслом форму.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 170 ° С близько 20 хвилин. Остудити.
4) Розтопимо цукор в каструлі, трохи карамелізуємо його. Відразу виллємо його на Пекарській папір.
5) Цукор застигне швидко. Накриваємо його другим папером і розчавлюємо качалкою на дрібні шматочки, але не в порошок, тому що він повинен створювати хрусткий шар.
6) Хрустящий наповнювач: Збиваємо вершки в міцні піки. Змішуємо вершки з карамелізованим цукром і нарізаним горіхом
7) На кожен корж викладаємо 1/3 заварного крему.
8)Зверху на заварний крем розподіляємо хрусткий наповнювач. І так повторюємо ще 2 рази: корж, заварний крем, хрусткий наповнювач.
9) У висновку обмазуємо торт навколо хрустким наповнювачем. Прикрашаємо горішками. Насолоджуємося.