КАПУСТЯНІ КОНВЕРТИКИ В КЛЯРІ: РОЗЛІТАЮТЬСЯ ЗІ СТОЛУ МИТТЄВО
Виходить в результаті відмінна закуска, яка подобається абсолютно всім – конвертики розлітаються зі столу миттєво.
Хрустке листя капусти в ароматному клярі і дуже ніжна, пікантна начинка з сиру: такого ви ще точно не пробували.
Якщо у вас в родині не люблять капусту, просто не кажіть з чого пиріжки, поки все не скуштують. Ніхто й не здогадається.
Склад продуктів:
один качан капусти (2-3 кілограми).
Для начинки:
300 грам сиру,
50 грам твердого сиру;
половина чайної ложки солі;
одне свіже куряче яйце;
одна столова ложка вершкового масла;
один пучок зелені кропу.
Для кляру:
300 мл кип’яченої охолодженої води;
одне свіже куряче яйце;
третина чайної ложки солі;
чорний мелений перець – за смаком;
200-250 грам борошна.
Додатково: рослинна олія для смаження.
Покроковий процес приготування.
В першу чергу нам необхідно підготувати капустяне листя. Чим більші верхні листки, тим зручніше їх використовувати.
Очищаємо качан капусти від верхніх листків, ножем акуратно вирізаємо качан.
Ставимо капусту в мікрохвильову піч, включаємо на 10 хвилин максимальну потужність. Після цього капусту дуже легко буде розібрати на листочки.
Зауважимо. Рекомендую використовувати цей прийом і при приготуванні голубців.
Відварюємо капустяне листя в киплячій воді з додаванням солі 5-7 хвилин, дістаємо шумівкою на друшляк, даємо стекти зайвій рідині.
Самі в цей час приготуємо начинку. У миску викладаємо сир будь-якої жирності і ретельно перетираємо його виделкою, щоб не було крупинок. Можна також скористатися блендером.
У сир додаємо одне куряче яйце, столову ложку вершкового масла кімнатної температури (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника).
Шматочок твердого сиру натираємо на крупній тертці і відправляємо в миску з сиром.
Пучок зеленого кропу дрібно порубати ножем і змішаємо з сирною масою.
Всі інгредієнти для начинки солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. За бажанням, в начинку можна також додати пропущений через прес часник.
Зауважимо. Готувати капустяні конвертики можна абсолютно з будь-якою начинкою (на ваш смак) – або зовсім без неї.
З охолодженого капустяного листя вирізаємо товсту прожилку, розподіляємо начинку, згортаємо листя конвертиком (плоскими).
Читайте також: Вишуканий м’ясний пиріг без метушні з тістом. М’який, ніжний і соковитий
Коли всі заготовки зроблені, готуємо кляр.
У миску розбиваємо куряче яйце, додаємо в нього сіль і перець (за смаком), холодну воду (заздалегідь покладіть її в холодильник). Все ретельно перемішуємо вінчиком.
Поступово додаємо в яєчну масу борошно, кожен раз добре перемішуючи. Має вийти однорідне тісто, по густоті, як на оладки.
У сковороді заздалегідь розігріваємо соняшникову рафіновану олію.
Капустяні конвертики умокаємо в клярі і викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо на середньому вогні, під кришкою, до золотистого кольору: приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Подаємо готові конвертики з капусти з будь-яким сметанним соусом.