«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

КАПУСТЯНІ КОНВЕРТИКИ В КЛЯРІ: РОЗЛІТАЮТЬСЯ ЗІ СТОЛУ МИТТЄВО

Капустяні конвертики в клярі – це своєрідний різновид пиріжків. Радує й те, що не буде ніякої метушні з тістом.

Виходить в результаті відмінна закуска, яка подобається абсолютно всім – конвертики розлітаються зі столу миттєво.

Хрустке листя капусти в ароматному клярі і дуже ніжна, пікантна начинка з сиру: такого ви ще точно не пробували.

Якщо у вас в родині не люблять капусту, просто не кажіть з чого пиріжки, поки все не скуштують. Ніхто й не здогадається.

Склад продуктів:

один качан капусти (2-3 кілограми).

Для начинки:

300 грам сиру,
50 грам твердого сиру;
половина чайної ложки солі;
одне свіже куряче яйце;
одна столова ложка вершкового масла;
один пучок зелені кропу.
Для кляру:

300 мл кип’яченої охолодженої води;
одне свіже куряче яйце;
третина чайної ложки солі;
чорний мелений перець – за смаком;
200-250 грам борошна.
Додатково: рослинна олія для смаження.

Покроковий процес приготування.

В першу чергу нам необхідно підготувати капустяне листя. Чим більші верхні листки, тим зручніше їх використовувати.

Очищаємо качан капусти від верхніх листків, ножем акуратно вирізаємо качан.

Ставимо капусту в мікрохвильову піч, включаємо на 10 хвилин максимальну потужність. Після цього капусту дуже легко буде розібрати на листочки.

Зауважимо. Рекомендую використовувати цей прийом і при приготуванні голубців.

Відварюємо капустяне листя в киплячій воді з додаванням солі 5-7 хвилин, дістаємо шумівкою на друшляк, даємо стекти зайвій рідині.

Самі в цей час приготуємо начинку. У миску викладаємо сир будь-якої жирності і ретельно перетираємо його виделкою, щоб не було крупинок. Можна також скористатися блендером.

У сир додаємо одне куряче яйце, столову ложку вершкового масла кімнатної температури (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника).

Шматочок твердого сиру натираємо на крупній тертці і відправляємо в миску з сиром.

Пучок зеленого кропу дрібно порубати ножем і змішаємо з сирною масою.

Всі інгредієнти для начинки солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. За бажанням, в начинку можна також додати пропущений через прес часник.

Зауважимо. Готувати капустяні конвертики можна абсолютно з будь-якою начинкою (на ваш смак) – або зовсім без неї.

З охолодженого капустяного листя вирізаємо товсту прожилку, розподіляємо начинку, згортаємо листя конвертиком (плоскими).

Читайте також: Вишуканий м’ясний пиріг без метушні з тістом. М’який, ніжний і соковитий

Коли всі заготовки зроблені, готуємо кляр.

У миску розбиваємо куряче яйце, додаємо в нього сіль і перець (за смаком), холодну воду (заздалегідь покладіть її в холодильник). Все ретельно перемішуємо вінчиком.

Поступово додаємо в яєчну масу борошно, кожен раз добре перемішуючи. Має вийти однорідне тісто, по густоті, як на оладки.

У сковороді заздалегідь розігріваємо соняшникову рафіновану олію.

Капустяні конвертики умокаємо в клярі і викладаємо на сковороду.

Обсмажуємо на середньому вогні, під кришкою, до золотистого кольору: приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Подаємо готові конвертики з капусти з будь-яким сметанним соусом.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі