Кетчуп із помідорів на зиму: домашній смак
Рецепт кетчупу, який пропонує тобі tochka.net, хороший тим, що такий соус повністю натуральний. Його смак не поступиться покупному кетчупу, а погравшись трохи із кількістю спецій та інших смакових добавок, ти зможеш знайти ідеальний рецепт керчупу для себе і своєї сім'ї.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Кетчуп на зиму: найсмачніший рецепт
Чи треба говорити, що собівартість такого кетчупу на зиму, якщо приготувати його у розпал овочевого сезону, значно нижче, ніж у того ж об'єму покупного кетчупу заводського виробництва?
Кетчуп із помідорів на зиму - інгредієнти:
Помідори - 5 кілограмів,
Ріпчаста цибуля - 0,5 кілограма,
Болгарський перець - 0,5 кілограма,
Цукор (пісок) - 200 грамів,
Сіль - 2 столові ложки,
Оцет столовий - 100 мілілітрів,
Смакові добавки (часник, гострий перець, перець чилі) - за бажанням і за смаком.
Кетчуп на зиму із помідорів - рецепт приготування:
Підготовчий етап. Стерилізуй необхідну кількість банок - бажано брати невеликі, на літр максимум, оскільки відкрита банка довго зберігатися не може, а кетчуп все-таки не буде йти занадто швидко, особливо дуже гострий.
Всі овочі промий у проточній холодній воді. Цибулю очисти від лушпиння, помідори - від плодоніжок, болгарський перець - від насіння і плодоніжок.
Помідори необхідно опустити в киплячу воду і варити протягом п'яти хвилин. В принципі, можна обійтися і без варіння, обмежившись бланшуванням. З ошпарених помідорів теж можна зняти шкірку - вона в кетчупі абсолютно не потрібна.
Підготуй м'ясорубку і досить містку емальовану ємність. Всі овочі поріж такими шматками, щоб вони вільно проходили в отвір м'ясорубки. Рівномірно прокрути їх, і отримаєш велику каструлю доволі рідкої пастоподібної маси.
Постав каструлю з отриманою масою на середній вогонь. Додай туди цукор і сіль, після чого добре перемішай. Як тільки маса буде готова закипіти - зменш газ до мінімуму, щоб кетчуп не пригоряв. Утворену на поверхні кетчупу піну краще видалити.
Як тільки маса набуде необхідної консистенції - додай у неї оцет і смакові добавки (часник або гострий перець, за бажанням). Добре перемішуючи, вари ще протягом трьох хвилин на слабкому вогні.
Розлий отриману масу по банках і закатай їх стерилізованими металевими кришками. Остигати банки мають догори дном, закутані теплою тканиною. Зберігати остиглі банки з домашнім кетчупом на зиму можна як у холодильнику, так і в доволі темному прохолодному місці.