Медово-маковий пляцок
Інгредієнти
Для медових коржів:
100 гр маргарину
1 скл. цукру
2 ст. л. меду
2 ч. л. соди
2 яйця
1 ст. л. амонію
2,5-3 скл. борошна
Для макових коржів:
1 яйце
1 скл. цукру
1 скл. сирого меленого маку
1 скл.сметани
1 ст. л. амонію
1-1,5 скл. борошна
Крем: білий любий, можна з чорносливом.
Приготування
Медове тісто:
У посудину покласти маргарин,цукор,мед і соду. Варити,помішуючи до коричневого кольору. Трохи охолодити і додати яйця, борошно, амоній.Замісити тісто трохи вільніше як на вареники. Форму застелити пергаментом,тісто розкласти руками,випікати два коржі у формі 20*30.
Макове тісто:
Яйце збити з цукром,додати сметану з амонієм,борошно.
Випікати два коржі по 15-20 хв. при 170 º
Макове тісто як густа сметана
Готуємо крем. Випікаємо коржі та перекладаємо. Вдалої вам випічки.