«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Найкращий рецепт пісних вареників з картоплею та капустою

Пісні вареники одна з головних страв на столі у Святий вечір. У цей вечір на стіл ставлять 12 пісних страв, попри те, що всі страви пісні – цю вечерю ще називають “багатою”. Святий вечір припадає на останній день Різдвяного посту. Однією із 12 страв на Святвечір, традиційно, є пісні вареники. Ця страва символізує достаток у сім’ї.

Інгредієнти для тіста:

0,5 кг борошна;
250 мл води;
2 ст. ложки олії;
сіль за смаком.
Інгредієнти для начинки:

0,3 кг білокачанної капусти (можна використовувати і квашену капусту);
0,3 кг картоплі;
1 середня морква;
2 середні цибулини;
рослинна олія;
сіль за смаком;
лавровий лист.
ецепт тіста для вареників:

Просійте борошно, додайте воду, сіль, олію і вимішайте круте тісто. Накрийте його і залиште приблизно на годину, тим часом можна приготувати начинку. А потім можна приступати до оброблення тіста і ліплення вареників.

Таке тісто виходить еластичним, його можна тонко розкачувати, а в окропі воно не розварюється.

Рецепт пісних вареників з картоплею та капустою:

1. Дрібно поріжте цибулю, натріть на крупну тертку моркву та підсмажте на олії. Нашинкуйте капусту. Додайте її на сковороду до моркви і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Під кінець покладіть лавровий лист і посоліть.

2. Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді. Зробіть пюре.

3. Змішайте капустку з картоплею та остудіть.

4. З цією начинкою можна ліпити невеликі вареники, розкатавши перед цим тісто. Варити 5-7 хвилин.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі