Найкращий рецепт пісних вареників з картоплею та капустою
Інгредієнти для тіста:
0,5 кг борошна;
250 мл води;
2 ст. ложки олії;
сіль за смаком.
Інгредієнти для начинки:
0,3 кг білокачанної капусти (можна використовувати і квашену капусту);
0,3 кг картоплі;
1 середня морква;
2 середні цибулини;
рослинна олія;
сіль за смаком;
лавровий лист.
ецепт тіста для вареників:
Просійте борошно, додайте воду, сіль, олію і вимішайте круте тісто. Накрийте його і залиште приблизно на годину, тим часом можна приготувати начинку. А потім можна приступати до оброблення тіста і ліплення вареників.
Таке тісто виходить еластичним, його можна тонко розкачувати, а в окропі воно не розварюється.
Рецепт пісних вареників з картоплею та капустою:
1. Дрібно поріжте цибулю, натріть на крупну тертку моркву та підсмажте на олії. Нашинкуйте капусту. Додайте її на сковороду до моркви і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Під кінець покладіть лавровий лист і посоліть.
2. Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді. Зробіть пюре.
3. Змішайте капустку з картоплею та остудіть.
4. З цією начинкою можна ліпити невеликі вареники, розкатавши перед цим тісто. Варити 5-7 хвилин.