«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Найкращий рецепт з нашого села. У нас усі жінки “литий пляцок” з сирним кремом вважають своїм улюбленим!

Ніжний та оригінальний в розрізі литий пляцок з сирним кремом.

Готується такий пляцок дуже легко, адже ми випікаємо всього один корж, а ніжний соковитий сирний шар дуже гарно доповнює цей біло-чорний бісквіт. Джерело

Пляцок просто тане в роті ваші рідні та гості будуть приємно вражені.

Литий пляцок з сирним кремом – інгредієнти

Світле тісто:

• Крохмаль – 150 г.

• Борошно – 50г.

• Цукор – 1 склянка.

• Сіль – щіпка.

• Оцет (9%) – 1 ст. л.

• Розпушувач – ½ ч. л.

• Білки – 6 штук.

Для темного тіста:

• Яйця – 6 штук.

• Цукор – ¾ склянки.

• Борошно – 1 склянка.

• Сіль – щіпка.

• Розпушувач – 1 ч. л.

• Какао темне – 2 ст. л.

Для сирного крему:

• Сир (перемелений 2 рази) – 1 кг.

• Цукор – 1 склянка.

• Ванільний цукор – 1 ст. л.

• Жовтки – 6 штук.

• Масло – 200 г.

• Пудинг ванільний – 1 упаковка.

• Крохмаль – 1 ч. л. (з гіркою).

• Молоко – ½ склянки.

Додатково:

• Шоколадна помадка.

• Кокосова стружка.

• Литий пляцок з сирним кремом – приготування

• Світле тісто

• Білки збиваємо до густої піни з дрібкою солі, по ложці вводимо цукор, та продовжуємо збивати до однорідної блискучої маси, як на безе (збиваємо на максимальній швидкості міксера).

• Борошно, крохмаль та розпушувач змішуємо та просіюємо у збиті білки, додаємо оцет, аккуратно перемішуємо лопаткою чи дерев’яною ложкою.

• Темне тісто

• Білки збиваємо на найбільших оборотах міксера з дрібкою солі до густої піни. По ложці вводимо цукор та продовжуємо збивати до утворення гладкої однорідної маси. Зменшуємо швидкість міксера (до найменшої) та по одному вводимо жовтки (не припиняючи збивати.

• Борошно перемішуємо з какао, та розпушувачем, просіюємо, акуратно вмішуємо в яєчну масу.

• Форму (25х35) застеляємо пергаментом, по ложці в центр форми викладаємо тісто, чергуємо темне та світле. Коли все тісто у формі, можете ще зробити узори дерев’яною шпажкою.

• Корж випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин (до «сухого сірника»). Залишаємо корж охолоджуватися. Та розрізаємо на 3 коржі.

• ***ПРИМІТКА. Корж ріжеться краще, якщо це робити через добу після випічки.

• Сирний крем

• Пудинг та крохмаль розводимо в холодному молоці, добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

• Жовтки збити з цукром до пухкої світлої маси, додати м’яке масло та збивати хвилину.

• Перемелений сир перекласти в каструлю, додати жовткову масу, поставити на малий вогонь та прогріти, постійно помішуючи, до повного о’єднання складників.

• Коли сирна маса почне «булькати» (закипати), одним рухом вилити пудингову масу та швидко перемішати, варимо до загустіння.

• Сирну масу охолоджуємо до температури тіла, часто помішуємо, щоб не утворилася «шкірочка».

• В форму викладаємо нижній корж та змащуємо його половиною сирного крему, накриваємо другим коржем, викладаємо решту крему, вирівнюємо, накриваємо третім коржем, злегка притискаємо.

• Ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години.

• Поливаємо шоколадною помадкою та за бажанням посипаємо кокосовою стружкою.

• Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі