Найсмачніша ранкова кава: три рецепти
Крем-кава по-французьки
Потрібно (на 2 горня):
200 мл готової кави
250 мл молока
3 ст. л. цукру
2 ст. л. вершків
Як:
Розігрійте молоко з цукром, а тоді влийте до нього вершки та ретельно змішайте, не ставлячи на вогонь. Після цього залишається додати вже готову гарячу каву та розлити по горнятках.
“Мокко” з лимоном
Потрібно:
500 мл міцної чорної кави
3 ст. л. меду
сік лимона (за вподобанням)
Як:
Заваріть дуже міцну каву (50-60 г заварити у 500 мл води). Профільтруйте через конвертики з фільтрувального паперу, або просто процідіть. Додайте мед та лимон. Такий смаколик варто пити з маленьких горнят, адже бадьорості буде дуже багато!
Кава з карамеллю
Потрібно:
4 ст. л. меленої кави
4 ст. л. рідкої карамелі
4 ст. л. збитих вершків
Як:
Зваріть карамель: до невеличкої посудити покладіть 100 г цукру та 2 ст. л. води. Цей сиром нагрівайте на маленькому вогні, постійно помішуючи. Як тільки карамель стане красивого ледь коричневого відтінку, зніміть її з вогню та додайте трішки лимонного соку. Тоді зваріть каву та додайте туди карамелі. Смакоту налийте у горнята та прикрасьте вершками.
Гарного вам ранку!