«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пляцок “Яблучно-кокосовий з помадкою з халви” (всі прошарки печуться разом)

Головне – в цьому пляцку нічого не треба випікати окремо (крім глазурі, природно) – все печеться одночасно

Тому, пише автор, було б непогано правильно розпланувати всі етапи приготування, щоб процес йшов швидко. В принципі це досить просто.

Тістечко виходить чудове. Автор рекомендує готувати його також і для особливо урочистих випадків.

Складові:

7 яєць
2 склянки цукру
1 пачка маргарину (250 г)
2 склянки борошна
2 ч. Ложки розпушувача
2 ч. Ложки какао
100 г кокосової стружки
приблизно 1,5 кг яблук
помадка:

50 г масла
1/4 склянки цукру
2 ложки молока
100 г ванільної халви
Жовтки, 1 склянка цукру і маргарин (кімнатної температури) грунтовно збити. Частинами додати борошно разом з розпушувачем,  кожного  разу перемішуючи дерев’яною ложкою. В кінці додати збиту піну з 2 білків. Тісто розділити на 2 частини. В одну додати какао.

Окремо збити 5 білків з 1 склянкою цукру, після чого додати кокосаву стружку. Автор додала ще 2 ложки картопляного крохмалю.

У форму (23 × 33 см або трохи більшого розміру), вистелену пекарським папером, викласти в наступній послідовності: темне тісто, білково-кокосову масу, натерті яблука, світле тісто. Випікати при температурі 180 С десь 45-55 хвилин.

Молоко, цукор і масло розігріти до повного розчинення. Потім додати розкришену халву і добре розмішати до однорідності. Гарячої помадкою покрити поверхню охолодженої випічки.

Зауваження автора:

Помадку готувала з половини інгредієнтів – так їй більше підходить.

Можуть виникнути проблеми при нанесенні світлого тіста на яблука. Найкраще спочатку невеликими порціями розкласти тісто ложкою по всій поверхні і потім легенько розрівняти. Не обов’язково все повинно бути ідеально закрито тістом – в процесі випікання воно трохи розтечеться. Смачного

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі