Пляцок “Яблучно-кокосовий з помадкою з халви” (всі прошарки печуться разом)
Тому, пише автор, було б непогано правильно розпланувати всі етапи приготування, щоб процес йшов швидко. В принципі це досить просто.
Тістечко виходить чудове. Автор рекомендує готувати його також і для особливо урочистих випадків.
Складові:
7 яєць
2 склянки цукру
1 пачка маргарину (250 г)
2 склянки борошна
2 ч. Ложки розпушувача
2 ч. Ложки какао
100 г кокосової стружки
приблизно 1,5 кг яблук
помадка:
50 г масла
1/4 склянки цукру
2 ложки молока
100 г ванільної халви
Жовтки, 1 склянка цукру і маргарин (кімнатної температури) грунтовно збити. Частинами додати борошно разом з розпушувачем, кожного разу перемішуючи дерев’яною ложкою. В кінці додати збиту піну з 2 білків. Тісто розділити на 2 частини. В одну додати какао.
Окремо збити 5 білків з 1 склянкою цукру, після чого додати кокосаву стружку. Автор додала ще 2 ложки картопляного крохмалю.
У форму (23 × 33 см або трохи більшого розміру), вистелену пекарським папером, викласти в наступній послідовності: темне тісто, білково-кокосову масу, натерті яблука, світле тісто. Випікати при температурі 180 С десь 45-55 хвилин.
Молоко, цукор і масло розігріти до повного розчинення. Потім додати розкришену халву і добре розмішати до однорідності. Гарячої помадкою покрити поверхню охолодженої випічки.
Зауваження автора:
Помадку готувала з половини інгредієнтів – так їй більше підходить.
Можуть виникнути проблеми при нанесенні світлого тіста на яблука. Найкраще спочатку невеликими порціями розкласти тісто ложкою по всій поверхні і потім легенько розрівняти. Не обов’язково все повинно бути ідеально закрито тістом – в процесі випікання воно трохи розтечеться. Смачного