Повітряні сирники з манкою за 20 хвилин: простий рецепт
Сирники на манці потрібно обсмажувати на середньому вогні, оскільки на маленькому вони вбирають велику кількість олії.
Начинка для сирників з манкою може бути будь-якою: згущене молоко, заварний крем, варення, шоколад. Орім звичних родзинок, у тісто можна додати сухофрукти, цукати, цедру лимона, горіхи, корицю, шоколадні краплі, свіжі ягоди. Але навіть звичайні сирники без будь-якої начинки можуть перетвориться на вишуканий десерт, якщо подавати їх до столу з кулькою морозива, джемом, медом, різними топінгами. А приготовлені для дітей сирники з манкою можна прикрасити шоколадною глазур'ю і різнобарвним драже.
ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ СИРНИКІВ З МАНКОЮ
Сир 9% 300 г
Манна крупа 3 ст. ложки
Цукор 1‒2 ст. ложки
Рослинна олія 2 ст. ложки
Сіль за смаком
Борошно
Сметана для подачі
Сир потрібно перетерти через сито, щоб не було грудочок і тісто вийшло більш однорідним. Додаємо до сиру цукор, манку, дрібку солі й перемішуємо за допомогою вилки або блендера. У разі, якщо сир був дещо сухим, додайте в отриману масу 1 ст. ложку молока або води.
Тісто вийде трохи липким, тому візьміть на руки трохи борошна, щоб легше було формувати кульки. Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажуйте сирники на середньому вогні близько 7 хвилин з кожного боку, накривши кришкою. Подавайте сирники гарячими, додавши сметану або варення.
СИРНИКИ З МАНКОЮ І РОДЗИНКАМИ
Сир 9% 600 г
Яйця 3 шт.
Цукор 60 г
Морська сіль 1/4 ч. ложки
Манка 180 г
Ізюм (темний) 50 г
Рослинна олія 100 мл
Перетріть сир через сито і ретельно розімніть його в глибокій мисці. Додайте яйця і перемішайте. Потім додаємо цукор, морську сіль і 4‒5 ст. ложок манки. Добре перемішуємо масу до однорідності й залишаємо на 20 хвилин.
Ізюм потрібно вимити, викласти на рушник і дати висохнути. Додаємо його в тісто, перемішуємо.
Висипте на стіл трохи манної крупи. За допомогою столової ложки візьміть невелику кількість сирної маси, присипте її манкою і сформуйте кульки. Їх потрібно злегка приплюскнути. Обсмажте сирники на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Коли сирники трохи охолонуть, прикрасьте їх цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!
СИРНИКИ З МАНКОЮ І БАНАНАМИ
Сир 9% 250 г
Манка 4 ст. ложки
Ванільний цукор 1 пакетик
Яйця 1 шт.
Стиглий банан 1 шт.
Розпушувач 1 г
Соняшникова олія 1 ст. ложка
Сіль за смаком
Кориця за смаком
Борошно
Щоб тісто вийшло однорідним, перетріть сир через сито, а потім розітріть у мисці за допомогою виделки. До сиру додайте манку, дрібку солі, ванільний цукор, яйце і розпушувач. Перемішайте сирну масу до однорідності. Щоб манка розбухла, залишаємо тісто на 30 хвилин.
Очистіть банан від шкірки. Наріжте фрукт на невеликі шматочки й додайте в тісто. Для аромату можна також додати трохи кориці. Акуратно перемішайте тісто.
Змоченими у воді руками сформуйте невеликі сирники, присипте їх борошном. Потім викладаємо сирники на деко, змащене невеликою кількістю соняшникової олії. Випікати в духовці при 200 °C. Час приготування — близько 25 хвилин. І смачний сніданок готовий! А доповнить ніжний смак сирників з манкою і бананами маленька ложечка меду. Нехай сподобається!