Працівники кафе і ресторанів розповіли, яку їжу вони нізащо не замовлять самі
Давайте зіграємо у віртуального «Ревізора»! В цьому нам допоможуть топові коментарі з форумів в Reddit, в яких професійні працівники громадського харчування подали список того, що вони ніколи б собі не замовили.
«Суп. Він ніколи до кінця не остигає за ніч у великій каструлі і тому годинами стоїть теплим». @seagullhunter
«Коктейлі з прикрасами з фруктів. Лимони, апельсини і лайми практично ніколи не миють». @bgar0312
«Нічого в закладі, де меню більше 8 сторінок. Це означає, що найімовірніше всі страви просто розморожуються в мікрохвильовці або варяться в пакетиках, а потім подаються на стіл». @[deleted]
«Вегетаріанську піцу. Я працював в піцерії: в вегетаріанській піці немає м’яса, немає сиру, але є соус з натуральним згущувачем, який апріорі виготовляється з тваринного жиру». @tweeblethescientist
«Щось із “таємного меню” в Starbucks. Тому що його як такого не існує. Ви не знаєте, як повинен виглядати кінцевий напій. І співробітники також не знають, як його точно готувати. Тому вони швидше зроблять вам діабет в чортовій чаші, якщо ви не висловите свої побажання якомога чіткіше». @justine7179
«Попкорн в кінотеатрі під час ранкових сеансів. Вранці розпродують всі розігріті залишки вчорашнього попкорну». @YouAteYourParents
«Сирний соус. Яким би смачним він не здавався, насправді на 95% це масло і сирний сир – грубо кажучи, добра половина денної норми калорій ». @Bradleyd00
«Щось із олією трюфелів. Її запах синтетичний, а склад на основі нафтопродуктів, а не трюфелів, звичайно ж. Тих клієнтів, що її замовляють, офіціанти вважають придурками». @Rez357
«Незвично нарізані роли. Я працював в ресторані японської кухні і у нас були роли під назвою “Вулкан”. Вони коштували $ 7,25. А роли “Каліфорнія” коштували $ 3,75. Що найцікавіше, “Вулкан” – це була та сама “Каліфорнія”, нарізана у формі маленьких трикутничків і посипана пряним майо, який, в свою чергу, коштує близько $ 0,10 ». @-eDgAR-
«Содову з льодом у фастфуді – потурбуйтеся краще про це. Згідно з дослідженнями, кількість бактерій в льоді в McDonald’s, Burger King, KFC і навіть в Starbucks більше, ніж кількість бактерій в туалетах цих же закладів. Все пояснюється тим, що апарати для виробництва льоду очищуються катастрофічно рідко, а туалети – досить часто». @dutchbob1
«Салат з тунцем, якщо він виглядає занадто рідким. Це означає, що його готують неправильно». @7RoastBeefSandwiches
«Єдина страва в меню з певних інгредієнтів. Наприклад, в моєму ресторані є бутерброд зі свинини. При цьому ми не використовуємо свинину для чогось ще. Оскільки цей бутерброд замовляють нечасто, він несвіжий і продукт, який ви їсте, може мати кілька днів або навіть тижнів. Навряд чи ви помрете від цього, просто виявите, що такі страви зазвичай несвіжі». @anc6
«Філе-о-фіш в McDonald’s – та ж історія. Рибу майже ніхто не замовляє, тому вона зберігається довго. Дуже довго”. @CaseyTwist
І наостанок слова одного з працівників. Вирішуйте самі, погоджуватися з ними чи ні:
«Все ж в ресторані, ймовірно, ситуація краща, ніж на вашій кухні. Ви не протираєте буквально кожну дрібницю, як в кафе. Більш того, ваш телефон, який ви постійно тримайте в руках, пронизаний мікробами. І вже тим більше ніхто не може гарантувати, що ви миєте руки після туалету.
А ресторани за великим рахунком, так, виключаючи деякі перераховані вище речі, набагато більш чисті і безпечні. Отож досить витріщатися. Просто насолоджуйтеся своїм напоєм!» @ Bigups43