«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

ПРОДУКТИ, ЯКІ МИ ЗБЕРІГАЄМО НЕПРАВИЛЬНО: ПОРАДИ ТУТ

Як часто вам доводиться викидати зіпсовані продукти? Навіть у найкращих господинь періодично виникають проблеми зі зберіганням овочів, круп й іншої їжі.

Змінюється їхній смак, запах, зовнішній вигляд і, здається, для цього немає ніяких причин. Насправді важливу роль відіграє правильне зберігання, і ми розповімо вам, як тримати свої продуктові запаси, аби вони зберігались правильно. Пише - uamodna

Тропічні фрукти
Неправильно: в холодильнику.
Правильно: при кімнатній температурі.
Банани, цитрусові, ківі та інші екзотичні фрукти люблять тепло і сонце. А при низьких температурах в них починаються руйнівні процеси, темніє шкірка і губляться корисні якості. Такі фрукти ненадовго поміщають в холодильник тільки в тому випадку, якщо вони переспіли і необхідно призупинити процес дозрівання.

Яйця
Неправильно: на дверцятах холодильника.
Правильно: на середній полиці холодильника.
Самі виробники холодильників визначають місце зберігання яєць на дверцятах в спеціальному лотку. Але найкраще місце для цього продукту — в найхолоднішій частині, тобто середній полиці холодильника, ближче до задньої панелі. На дверцятах температура вища, та й постійні відкривання/ закривання не сприяють стабільному температурному режимові.
Картопля
Неправильно: в пакеті в холодильнику.
Правильно: комора, буфет. 
Часто картоплю зберігають мало того, що в ящику холодильника, так ще і в целофановому закритому пакеті. При цьому конденсат і низькі температури згубно діють на картоплю і призводять до її гниття. Але ж цьому овочеві потрібна середня температура, темрява і сухість. Дальній кут прохолодної комори або закритий ящик на кухні, подалі від плити — ідеальне місце для тижневого запасу картоплі.

Горіхи
Неправильно: кухонна шафка, буфет.
Правильно: закритий контейнер в холодильнику.
Горіхи не належать до тих продуктів, які їдять швидко і у великій кількості. Зазвичай ми купуємо їх із запасом і зберігаємо в пакетику де-небудь в тумбочці або шафці. Але це якраз той продукт, який треба тримати в холоді. У горіхах міститься велика кількість олій, які при кімнатній температурі псуються і стають гіркими. А при низьких температурах, та ще й в закритому контейнері горіхи збережуть свої якості місяцями (але не більше року).

Помідори й огірки
Неправильно: в холодильнику.
Правильно: при кімнатній температурі.
Свіжі томати й огірки господині найчастіше перекладають в овочеві ящики холодильників. І дарма. Навіть в спеціальних відділеннях для свіжих продуктів вони не збережуть свій смак і аромат. Найкраще покласти їх в паперовий пакет або пластикову вазу і прибрати подалі від сонячних променів. З огірками та ж історія, ось тільки зберігати їх треба окремо від помідорів і бананів.

 
Цибулю і часник
Неправильно: в холодильнику.
Правильно: при кімнатній температурі.
І часник, і цибулю можна зберігати в холодильнику. Темне, прохолодне місце (ідеально — комора) підійде набагато краще. І ще важливо забезпечити хорошу циркуляцію повітря, тобто закриті контейнери не підійдуть. Якщо комори немає, то можна використовувати для зберігання цих продуктів відкритий пластиковий контейнер або кухонний ящик.
Пшеничне борошно
Неправильно: в коморі або кухонного шафі.
Правильно: в холодильнику або в морозильній камері.
 

Ми звикли зберігати борошно в банках або контейнерах на полицях кухонних шаф або в буфеті. Але при такому способі борошно збережеться в нормальному вигляді тільки місяць, та й то за умови герметичного контейнера. Якщо передбачається його більш тривале зберігання, то краще прибрати борошно в морозильну камеру — це продовжить термін до трьох місяців.
Зелень
Неправильно: в холодильнику.
Правильно: в прохолодному місці з високою вологістю.
Ви помітили, що ніжні листочки кропу і петрушки з холодильника стають млявими, а смак в зелені стає водянистим? Низькі температури — не найкомфортніші для зберігання зелені режими. Краще помістити свіжу петрушку, кріп і базилік в вазочки з водою — як букет. А для більш тривалого зберігання зелень краще посушити.
Вино
Неправильно: на кухні.
Правильно: в спеціальній підставці при помірній температурі.
Гурмани і винороби знають, як зберігати вино, а що робити тим, у кого спеціальних шаф і винних льохів немає? Оптимальна температура для зберігання вина — 10-15 градусів. При більш високих температурних режимах напій набуває спиртового присмаку і швидко старіє. Якщо вино зберігається в квартирі, то оптимальне місце для нього не на кухні, а в міні-барах або спеціальних підставках, розміщених в прохолодній кімнаті.
Домашній хліб
Неправильно: в хлібниці.
Правильно: в холодильнику.
Зазвичай все навпаки, і хліб радять зберігати в сухому місці за типом хлібниці. Але домашній натуральний хліб без промислових добавок псується набагато швидше, тому краще зберігати його в холодильнику. Звичайно, він перестане бути хрустким, але зате буде залишатися свіжим і смачним не один день.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі