Рецепт пухких та ніжних оладок
Складові:
300 мл кефіру;
0,5-1 ч. л. соди;
1-1,5 ст. л. цукру;
дрібка солі;
1,5 ст. борошна (склянка на 200 мл).
Як готувати
Додайте в кефір соду, добре перемішайте. Повинна з’явитися піна. Потім всипте цукор і сіль, знову перемішайте. Але ні в якому разі не додавайте цукру «трішки більше», інакше пухкі оладки не отримають.
Борошно додавайте поступово. Тісто має вийти густим. Не займайтеся ним довго, головне, щоб не було грудок.
Налийте на розпечену пательню олію і відразу починайте смажити. Підійде середній вогонь. Наливайте тісто з відстанню близько 1 см. Смажте до рум’яної скоринки з обох сторін, оладки викладайте на серветки, щоб прибрати зайвий жир.
З чим подавати
Оладки — це хороший привід поїсти варення, згущене молоко, мед і сироп. Альтернативи чаю і кави — кефір, густий кисіль і компот.
Наш рецепт не солодкий, тому щось солоненьке теж можна класти в тарілку. Наприклад, смажений червоний перець або спаржу, зелений горошок, помідори, маслини, огірок.
Причини того, що оладки прилипають до пательні
Олії в посудині занадто мало.
Ви намагаєтеся готувати на холодній поверхні, а вона повинна бути розпечена.
Ваша пательня не призначена для випікання оладок і млинців. В ідеалі вам потрібна товстостінна емальована, з антипригарним покриттям або чавунна.
Тісто дуже рідке. На щастя, в нашому рецепті воно спочатку густе.
Ви забуваєте вчасно перевертати!
Забирайте цей матеріал собі на сторінку. Він точно стане в нагоді, коли захочете побалувати себе смачненьким!