Рецепт смачних картопляних биточків
Пропоную вашій увазі гідний рецепт для ситної вечері. До картопляних биточків можна подати грибний соус з печерицями, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Картопля - 1 кг.
Цибуля - 1 шт.
Яйця - 4 шт.
Борошно - 2-3 ст. л.
Мелені сухарі - 2 ст. л.
Рослинна олія - 1/2 склянки.
Сир твердий - 100 гр.
Сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Картоплю помити, очистити і відварити в підсоленій воді. Остудити.
Цибулю помити, почистити і нарізати невеликими кубиками.
Сир натерти на середній тертці.
Картоплю натерти на середній тертці, додати цибулю, 2 яйця і тертий сир.
Все посолити, поперчити і добре перемішати.
Збити 2 яйця. Потім сформувати биточки і обваляти в борошні. Биточки вмочити в яйця, мелені сухарі і обсмажити на рослинній олії.
Вчені вже давно кажуть нам про користь картоплі. Цей овоч має відмінні поживні властивості, без нього просто неможливо уявити повсякденні страви. У складі картоплі є велика кількість різних сполук, які надають сприятливий вплив на людський організм.
Користь картоплі
Користь картоплі безсумнівна, так як в ній міститься життєво важлива для людини аскорбінова кислота. Так, 1 кг сирої картоплі забезпечує людину 80-100 мг аскорбінової кислоти. Крім вітаміну С в картоплі є необхідні для людини вітаміни В6, В2 і В3.