Рецепт: взяла банку молока, додала 100 мл оцту і отримала смачний сир
Складові:
Молоко — 3 літри;
оцет 9% — 100 мілілітрів;
кріп (можна будь-яку зелень за смаком);
вода + сіль для розсолу.
Домашній сир з молока. Покроковий рецепт
Вилийте молоко в каструлю.
Перед закипанням додайте дрібно нарізаний кріп і влийте оцет.
Відразу піде реакція, молоко згорнеться.
Вимкніть вогонь. Друшляк застеліть марлею, складеною в кілька шарів. Вилийте туди масу сирну. Необхідно, щоб злилася сироватка.
Зверху поставте прес на 1-1,5 години.
Сир повинен вийде досить щільний.
Зробіть розсіл з кип’яченої води та солі. Він повинен бути досить солоний. Рідина повинна повністю покрити весь шматок сиру.
Поставте в холодильник, через 10-12 годин сир можна їсти, якщо раніше його смак буде трохи прісним.
В такому розсолі можна зберігати сир до двох тижнів в холодильнику, але повірте з’їсте ви його набагато раніше. А ще можна використовувати не тільки кріп, а й перець болгарський, шинку, гриби (смажені).
Автор рецепту — Анна Серович.
Смачного!