Секрети смачних пампухів із традиційною начинкою від Дарії Цвєк. РЕЦЕПТ
0,5 л молока,
0,5 кг борошна
1-2 ст. ложки масла
2-4 жовтки
0,5 склянки цукру
100 г дріжджів
Дріжджі посипати цукром, дати ложку-дві молока, поставити посуд на гарячий чайник, щоб почали бродити. У макітрі втираємо масло з жовтками і цукром, вливаємо дріжджі і все молоко відразу, додаємо дрібку солі і місимо тісто, доки не почне відставати від рук. Тоді накриваємо тісто, і хай підросте в теплому місці. Якщо нема часу, потрібно відразу смажити, – тісто можна ще раз перемісити і дати йому ще раз підрости.
Беремо частину тіста, розкачуємо корж, на коржі склянкою витискаємо сліди, не вирізаючи, і на кожен слід кладемо 2-3 вишеньки або трошки тертої з цукром рожі, а ще краще — з помаранчевими цукатами. Якщо нема – то будь-який джем з тертою булкою (щоб не витікав). Накриваємо другою половиною тіста, тоді викраюємо склянкою пампушки і складаємо на дошку, посипану мукою.
Накриваємо легеньким рушничком, даємо їм підрости. Треба літр олії, аби пампушки плавали. Як один бік посмажиться, перевертаємо на інший бік.