Сирна запіканка по ГОСТу
На одну дитячу порцію:
сир — 135 г,
крупа манна або пшенична
борошно — 10 г-12 г,
цукор — 15 г,
яйця — 4 г,
маргарин — 5 г,
сухарі — 5 г,
сметана — 5 г,
маса готової запіканки 150 г,
сметана — 30 г.
Протертий сир змішують з борошном або попередньо завареною у воді (10 мл на порцію) і охолодженою манною крупою, яйцями, цукром і сіллю. Підготовлену масу викладають шаром 3-4 см на змащену жиром і посипану сухарями форму. Поверхню маси розрівнюють і змащують сметаною, запікають у духовці 20-30 хв. до утворення на поверхні рум’яної скоринки. При подачі нарізають запіканку на шматки квадратної або прямокутної форми і поливають сметаною.