Смачнючі домашні цукерки: 6 найкращих і простих рецептів
Нехитрий набір продуктів дуже просто перетворити на цукерку, яку без побоювання можна вручити як дитині, так і самим насолодитися під чашечку кави, інформує UkrMedia.
Як приготувати цукерки самостійно
Цукерки «Рафаелло»
Інгредієнти
1 банка згущеного молока
150 г кокосової стружки
200 г вершкового масла
200 г білого шоколаду
Приготування
На водяній бані розтопіть вершкове масло і колотий білий шоколад. Помішуйте, поки маса не стане однорідною.
Зніміть суміш з вогню, додайте згущене молоко і 70 г кокосової стружки. Відправте крем у холодильник мінімум на 3 години.
Із застиглої суміші сформуйте кульки і обваляйте їх у решті кокосової стружки. За бажанням сховайте всередині кожної цукерки лісовий горішок або мигдаль.
Домашні цукерки з кураги і горіхів
Інгредієнти
10 шт. кураги
10 шт. очищених волоських горіхів
1 ст. л. меду
2 ст. л. молока
150 г шоколаду
какао і кунжут для прикраси
Приготування
Шоколад розігрійте на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані, додавши молоко.
Курагу і горіхи слід максимально подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
Змішайте курагу, горіхи, топлений шоколад і мед. Отриману суміш залиште на 30 хвилин в холодильнику, потім зкатайте її в кульки і обваляйте в кунжуті і какао.
Цукерки з інжиру
Інгредієнти
5-6 шт. сушеного інжиру
5-6 шт. волоських горіхів
100 г шоколаду
1 ст. л. вершкового масла
какао для прикраси
Приготування
Інжир залийте окропом і дайте трохи постояти, потім осушіть за допомогою серветок.
Зверху кожної ягоди зробіть хрестоподібний розріз і помістіть всередину дрібно нарізані горіхи.
Шоколад розтопіть на водяній бані разом з маслом. Занурте в суміш інжир, викладіть на решітку.
Після того, як шоколад «схопиться», обваляйте кожну цукерку в какао. Відправте ласощі в холодильник на годину.
Домашні цукерки без шоколаду
Інгредієнти
100 г родзинок
150-200 г фініків
70 г мигдалю
Приготування
Родзинки і фініки подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку.
Дрібно наріжте мигдаль і змішайте з родзинково-фінікової сумішшю.
Викладіть масу на харчову плівку або пергамент, дайте застигнути, потім наріжте на невеликі квадрати.
Сирні цукерки
Інгредієнти
300 г сиру жирністю вище 9 %
50 г волоських горіхів
150 г галетного або пісочного печива
1 щіпка ваніліну
Приготування
Сир перетріть через сито, додайте цукор і ванілін.
У блендері подрібніть горіхи та печиво (можна використовувати вироби з какао), потім змішайте з сиром.
З отриманої маси сформуйте кульки, обваляйте цукерки в какао, кориці, шоколадній стружці, насінні льону, кунжуті або маці. Відправте в холодильник на годину.
Домашні цукерки Трюфелі
Інгредієнти
100 г шоколаду з часткою какао не менше 60 %
200 мл згущеного молока
50 г вершкового масла
7 ст. л. какао
Приготування
Поломайте плитку шоколаду, додайте вершкове масло і розтопіть на водяній бані.
До розтопленого шоколаду додайте згущене молоко і 3 ст. л. какао. Відправте суміш у холодильник на 1-2 години.
Насипте в пласку тарілку решту какао. Із застиглої маси сформуйте кульки за допомогою чайної ложки, потім викладіть їх на тарілку з какао і обваляйте.
Готові цукерки зберігайте в холодильнику.
Навіть не думайте рахувати калорії – просто насолоджуйтеся вершковим смаком неймовірних солодощів! Готуйте із задоволенням не тільки основні страви, але і небанальні десерти. А рецепти не забудьте зберегти у закладках, щоб не втратити.