Смачно, ситно, швидко і бюджетно: картопляний торт з шинкою і сиром
Ось що вам знадобиться для цього дива:
8 великих картоплин;
2 столові ложки оливкової олії;
2 яйця;
1 склянка збитих вершків;
1/2 склянки молока;
1 чайна ложка меленого мускатного горіха;
20 скибочок шинки;
2 чашки тертого твердого сиру;
сіль і перець за смаком;
нарізана петрушка для прикраси.
А ось як його створити:
Розігрійте духовку до 180°C. Розріжте картоплю на круглі шматочки товщиною 5 мм. Викладіть картоплю на деко, приправте сіллю і перцем, а потім вилийте на нього оливкову олію, випікайте впродовж 10 хвилин. Збийте яйце з вершками і молоком, додайте мускатний горіх, сіль і перець.
Візьміть круглу форму. Помістіть шар картоплі в нижню частину і по краях, потім шматочки шинки, твердий сир і повторюйте процес до тих пір, поки форма не буде заповнена. На цьому етапі верхнім шаром має бути сир.
Потім вилийте зверху суміш збитих яєць і молока, і накрийте торт останнім шаром картоплі. Випікайте 40 хвилин. Потім вийміть торт з форми і запікайте ще 10 хвилин, щоб картопля мала золотисто-коричневий колір.
Готово! Можете посипати торт петрушкою і розрізати на порційні шматочки.