“Спартак”: вчора спекла, пляцок суперовий!
Рецепт приготування пляцка «Спартак»
• Молоко – 1 склянка
• Яйця – 2 штуки
• Масло – 100 г.
• Мед – 3 ст.л.
• Цукор – 1 склянка
• Сода – 1 ч.л.
• Оцет – 1 ч.л.
• Какао – 4-5 ст.л. (від кількості какао залежить насиченість кольору)
• Борошно – 450 – 500 г.
Молоко, мед та масло поставити на вогонь і довести до однорідного стану (не кип’ятити).
Яйця збити з цукром і додати до охолодженого молока.
Борошно вимішати з какао, зробити невеличке заглиблення в борошні, всипати туди соду і влити оцет (гасимо соду), змішуємо всі інгредієти та замішуємо тісто.
Тісто ділимо на 10-12 частин і кожну частинку тонко розкачуємо (по розміру дека).
Викладаємо тісто на деко, робимо проколи вилкою і випікаємо 5-7 хвилин при температурі 170 градусів.
Коржі змащуємо будь-яким улюбленим заварним кремом.
Заварний крем для пляцка «Спартак»
• Молоко – 0,5 л
• Цукор – 1 склянка
• Борошно – 3 ст.л. з гіркою
• Яйця – 3 штуки
• Ванілін ( за бажанням)
• Масло – 400 г
Яйця збиваємо з цукром та з борошном, влити трішки молока та збити, щоб не було грудочок.
Додати решту молока і поставити на вогонь (на розсіювач) або на водяну баню.
Довести крем до загустіння, постійно помішуючи. Крем вважається готовим, якщо проведена лопаткою лінія не запливає.
Охолоджений крем поєднуємо в декілька етапів з окремо збитим маслом. Смачного!