«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Справжні небезпеки, які криються у непастеризованому молоці

Останнім часом люди все частіше намагаються перейти на природню їжу, але необроблені молочні продукти можуть становити серйозну небезпеку.

Сире молоко - це небезпечний продукт, проте деякі дієтологи стверджують, що тіло краще перетравлює його. Це міф, за словами Центру з контролю та профілактики захворювань. Управління з харчових продуктів та медикаментів в США фактично забороняє продаж сирого молока для споживання людиною, а в Україні на його продаж необхідні довідки про стан здоров'я тварини. Така думка здається справедливою: згідно з новими дослідженнями, непастеризоване молоко, і сир, вироблений з нього, є винуватцями майже всіх хвороб, спричинених молокопродуктами.

Хоча багато організацій рекомендують заборону на продукти з сирого молока, окремі держави дозволяють його продавати, тому ви часто можете побачити непастеризовані молочні продукти з коров'ячого, овечого або козячого молока - на фермерських ринках або на полицях магазинів продовольчих товарів. Нове дослідження, опубліковане в журналі Emerging Infectious Diseases, проаналізувало окремі дані спалахів харчових отруєнь з 2009 до 2014 року. Дослідники відстежували 87 спалахів харчових отруєнь, пов'язаних зі шкідливими бактеріями, такими як E. coli, salmonella, campylobacter та listeria. Вони виявили, що сире молоко і сир відповідають за 96% всіх захворювань. У середньому, сирі молочні продукти викликали 760 випадків харчового отруєння на рік, а близько 22 випадків вимагали термінової госпіталізації.

Споживчий попит на органічні та натуральні продукти зростає. Однак, на відміну від деяких уявлень, натуральні харчові продукти не обов'язково є більш безпечними, ніж звичайні, про що свідчать більш високі показники харчових захворювань, пов'язаних з непастеризованими молочними продуктами. Саме такий висновок зробили автори дослідження.

Незважаючи на те, що прибічники вживання сирого молока стверджують, що це джерело корисних бактерій, природних вітамінів і хороших ферментів, Центр з контролю та профілактики захворювань не підтримує таких тверджень, заявляючи: "Немає переваг для здоров'я від вживання сирого молока, яких не можна було б отримати з питного пастеризованого молока, що не містить хвороботворних бактерій". Пастеризоване молоко ніколи не було встановлено, як причина виникнення хронічних захворювань, алергій, проблем розвитку або розладів поведінки, інформує Ukr.Media.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі