Тепер у мене є план «Б»: топ-9 кращих салатів для кожного дня
1. Салат з сухариками
Складові:
огірок свіжий великий — 1 шт.
грудка куряча відварна (або куряча шинка) — 250 гр
сир твердих сортів — 70-100 гр
кукурудза — 1 банка
часник
сухарики
майонез
2. Салат з копченим сиром
Складові:
морква (сира) — 1 шт.
сир копчений — 100 гр
ковбаса копчена — 100 гр
часник — 3 зубчики
майонез — 2 ст. л.
кукурудза консервована — 1 банка
сіль перець
Приготування:
Моркву і сир натерти + ковбаса (соломкою) + кукурудза + часник і майонез.
Прикрасити зеленню.
3. Хрусткий салат з ананасами і куркою
Відмінний салатик, який безсумнівно прикрасить ваш святковий стіл. Відмінно підійде людям, що люблять різні салати з сухариками.
Складові:
куряче філе — 300 гр
консервовані ананаси — 200 гр
твердий сир — 200 гр
білий хліб або батон — 100 гр
олія рослинна
майонез на заправку
Приготування:
Нарізаємо курку на невеликі шматочки і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’яної скоринки.
Нарізаємо батон на невеликі кубики і також засмажуємо його до золотистого кольору на розігрітій пательні.
Кубиками нарізаємо консервовані ананаси, на дрібній тертці натираємо сир.
У великій тарілці змішуємо обсмажене філе, сир, ананаси і хрусткі сухарики.
Заправляємо наш салатик майонезом і подаємо до столу.
4. Салат з пекінської капусти з куркою
Складові:
пекінська капуста — 300 гр
куряче філе — 1 шт.
огірок — 1 шт.
яйця курячі — 4 шт.
зелена цибуля — 1 пучок
сіль, перець, майонез
Приготування:
Ставимо відварювати куряче філе. Для аромату додаємо моркву, ріпчасту цибулю і лавровий лист. Бульйон ми потім використовували для супу.
Шаткуємо пекінську капусту.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
Огірок нарізаємо соломкою.
Після того, як наше куряче філе відварити, нарізаємо дрібними кубиками.
Відварюємо яйця і нарізаємо їх дрібно.
Все викладаємо в салатницю, перемішуємо, солимо і перчимо.
Заправляємо майонезом і подаємо порційно.
5. Італійський салат з шинкою, сиром і овочами
Складові:
шинка — 300 гр
помідори — 2 шт.
перець болгарcький — 2 шт.
макарони — 400 гр
кукурудза консервована — 300 гр
сир — 200 гр
майонез — до смаку
Приготування:
Відваріть макарони — найкраще використовувати ріжки або спіралеподібні макарони — в підсоленій вoді, злийте і дайте їм охолонути.
Наріжте помідори і перець кубикaми, шинку — тонкими скибочками.
Сир потріть на грубій тертці.
Змішати всі інгредієнти, заправте салат майонезом.
6. Салат з яйцем і шинкою
Складові:
підкопчена шинка — 400-500 гр
яйця курячі — 4 шт.
солодкий перець — 1 шт.
огірок — 1 шт.
консервована кукурудза — 1 банка (350 гр)
невеликий пучок свіжого кропу
майонез
сіль
Приготування:
Підготуйте інгредієнти: зваріть яйця круто, помийте болгарський перець, огірок і кріп в холодній воді, злийте воду з кукурудзи.
Наріжте яйця у велику миску.
Додайте кукурудзу і перемішайте.
Наріжте шинку на тонкі довгі шматочки і додайте їх в миску.
Поріжте перець на смужки.
Очистіть огірок, розріжте його навпіл уздовж і наріжте на тонкі шматочки. Додайте всі в миску.
Наріжте свіжий кріп і додайте в салат.
Все перемішайте, посоліть за смаком, потім додайте майонез і перемішайте ще раз.
7. Салат з куркою, квасолею і сиром
Складові:
відварене куряче філе — 300 гр
квасоля (відварна або консервована) — 200 гр
сир (твердий) — 150 гр
кукурудза (консервована) — 400 гр
мариновані огірки — 3-4 шт.
чорний хліб — 3 скибочки
часник — 1 зубчик
сіль, майонез, пучок петрушки
Приготування:
Часник почистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.
Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на пательні без олії.
Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
Мариновані огірки нарізати кубиками.
З кукурудзи злити рідину.
Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою.
Петрушку помити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати.
У салатниці змішати куряче філе, квасолю, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики з чорного хліба, додати майонез, салат ще раз перемішати.
8. Швидкий салат з квасолею і крабовими паличками
Складові:
квасоля червона у власному соці — 200 гр
яйця — 2-3 шт.
крабові палички — 200 гр
сметана, сіль, перець, зелень
Приготування:
З квасолі злити сік.
Крабові палички, яйця і зелень дрібно порізати.
Потім все змішати, посолити, поперчити за смаком і заправити сметаною.
Салат готовий!
9. Салат з корейською морквою
Складові:
печериці — 200 гр
цибуля ріпчаста — 2 шт.
яйця — 4 шт.
філе куряче — 300 гр
корейська морквина — 300 гр
твердий сир — 100 гр
майонез
сіль
Приготування:
Салат можна готувати на одне велике блюдо або на 2 середніх.
1 шар. Гриби помити, порізати, цибулю почистити і нарізати дрібно. Разом з грибами посмажити на пательні, на рослинній олії, викласти на блюдо, посолити і змастити майонезом.
2 шар. Яйця відварити, дрібно порізати, посолити і змастити майонезом.
3 шар. Куряче філе попередньо відварити і нарізати дрібно, посолити змастити майонезом.
4 шар. Викласти корейську моркву, змастити майонезом.
5 шар. На середній тертці натерти сир і посипати.
Смачного!